Vízre száll az irodalom - Könyvbemutatók és slam poetry a Dunapesten!
Általános cikkek irodalom fesztivál program duna dunapest

Vízre száll az irodalom - Könyvbemutatók és slam poetry a Dunapesten!

.konyvesblog. | 2018. augusztus 28. |

view_nekemaduna_slam.png

A Duna egyesít és összeköt, nyelvek és kultúrák között teremt állandó kapcsolatot. A Dunapest egy kulturális és közösségi rendezvénysorozat, fesztivál a vízen, több mint száz programmal, dunai helyszíneken. Pénteken kezdődik a Dunapest, mutatjuk milyen irodalmi programok lesznek. 

Városképek Berlin és Moszkva között - augusztus 31. 16:00, Három Holló 

A neves berlini várostörténész és Kelet-Európa-kutató, Karl Schlögel Európa szigetcsoport. Városképek Berlin és Moszkva között címmel a Kossuth Könyvkiadónál megjelenő könyvéről a szerzővel Wilhelm Droste beszélget, közreműködik Kiss Noémi, akinek most jelent meg új kiadásban Rongyos ékszerdoboz című kötete a Magvető Kiadónál, amely szintén ismerős-ismeretlen galíciai, podóliai, bukovinai és távolabbi tájakra vezeti az olvasókat.

(Tolmácsolást biztosítanak. Az S. Fischer Stiftung és a Goethe Intézet támogatásával.)

Facebook-eseménylink>>

Szlováknak lenni csodás - augusztus 31. 17:30, Három Holló

A Tiszatáj folyóirat Insula vicinna című közép-európai irodalmi antológiasorozata szlovák kötetét bemutatja Katarína Kucbelová és Michal Habaj, akikkel Orcsik Roland, a sorozat szerkesztője beszélget. Közreműködik többek között Varró Dániel, illetve Eva Andrejčaková és Deák Renáta fordítók.

(Tolmácsolást biztosítanak. A LIC és a Szlovák Intézet támogatásával.)

Facebook-eseménylink>>

Lefelé a Dunán - augusztus 31. 19:00, Három Holló

Egy új, német nyelvű Duna-antológia (Der Fluss, Jung und Jung, Salzburg, 2018) megjelenése alkalmából Karl-Markus Gauss osztrák íróval és a szerkesztőkkel, Király Edittel és Olivia Spiridonnal Adamik Lajos beszélget. Közreműködik Márton László, akinek most jelent meg a Kalligram Kiadónál Két obeliszk című, Karl Krausosztrák költőről és publicistáról szóló könyve, valamint a Duna-antológia más magyar szerzői. 

(Tolmácsolást biztosítanak. Az Institut für donauschwäbische Geschichte und Landeskunde és az Osztrák Kulturális Forum támogatásával.)

Facebook-eseménylink>>

 

„Nekem a Duna” - Slam Poetry Showcase - szeptember 2. 19:00, Trip hajó

Harmadik éve jelentkezik tematikus Slam Poetry Showcase-szel a Slam Poetry Magyarország szervezőcsapata a Dunapestre. Az idei eseményre Csehországból érkezik vendégművész, akit slampárosok egészítenek ki, valamint az Amoeba zenekar.

Fellépők:
Kemény Zsófi – Simon Márton
Fejér Johanna – Szegedi Fanni
Szén Benjámin – Mundig Márton
Bárány Bence – Galló Bence
Cseh vendégslammer: Anatol Svahilec
Zenekar: Amoeba trió (Boros Levente,
Sabák Péter, Sági Viktor)

Facebook-eseménylink>>

 A részvétel ingyenes. A részletes programért katt IDE és IDE 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.