Véres jelenetek Kanye Westnél

.konyvesblog. | 2013. július 29. |

Emlékeztek arra az Amerikai psycho-jelenetre, amelyikben Patrick Bateman felteszi a Huey Lewis and the News Fore! című lemezét, és a Hip to be Square című dalra hidegvérrel lemészárolja Paul Allent? Nehéz lenne elfelejteni. Kanye Westet például annyira megihlette a jelenet, hogy új lemezét, a Yeezust is ezzel harangozta be. A videó forgatókönyvét ráadásul maga Bret Easton Ellis írta.  

Bateman karakterét Scott Disick, Allenét Jonathan Cheban (aki civilben mellesleg Kanye nőjének, a főként valóságshow-járól, és elhibázott vörös szőnyeges ruhaválasztásairól ismert Kim Kardashiannak a legjobb barátja) alakította, a Hip to be Square helyett pedig a New Slaves szól. (Ez az a dal, amiben Kóbor János vendégszerepel.) 

Kanye vagyok, van időd rappelni? Ez állt az smsm-ben, amit Ellis kapott, aztán hirtelen megcsörrent a telefonja, és egy ismeretlen hang tájékoztatta, hogy a rapper vele akarja megíratni az új lemez promóját. Mivel a rapper azonnal akarta a forgatókönyvet, Ellis nagyon gyorsan elkészült vele, két vagy három nappal később pedig már forgott is a kamera.

Az író szerint voltak problémák a jelenettel (Disick például nem akart megválni a szakállától, úgyhogy ez a Bateman szőrös maradt), de a tény, hogy Kanye imádta, félresöpörte az összes fenntartást. Az egész szinte pillanatok alatt készült el, Ellis pedig nagyon élvezte a munkát.

Ez még csak a kezdet volt a nagy Kanye-Ellis együttműködésben, már találkoztak is, hogy egy jövőbeni forgatókönyvről tárgyaljanak. Szerintetek mi lesz ebből?

Forrás: Pitchfork