Általános cikkek varró litera netnapló

Varró Dániel titkos élete

-czky- | 2007. június 05. |
"A Károlyi-kertben egy méltóságteljes kopasz úr ül a padon és egy diktafonba beszél. Valószínűleg kém. Sárgacsőrű rigó fürdik a pocsolyában (sokáig azt hittem, hogy a sárga csőrű, fekete rigó az a feketerigó, a sárgarigó meg sárga, de aztán valaki elárulta nekem, hogy a feketerigónak a csőre is fekete, és sárga rigó nincs, csak sárga csőrű rigó, azt nevezik sárgarigónak, szégyelltem magam, hogy ezt nem tudtam eddig, erre föl most fölvilágosítottak, hogy a sárgarigó márpedig igenis sárga, és fekete csőrű rigó, az az ami nincsen, csak sárga csőrű van, az a feketerigó, így akkor potyára szégyelltem magam a múltkor, és most meg aztán szégyellhetem magam megint), a szárnyával aranyosan fröcsköl. Napnyugtakor jön egy kopasz bácsi, nem az aki a diktafonba beszél, sőt, őt ebrudalja ki elsőként, a diktafonos kopaszt, mert ő a kitessékelő bácsi, elég mogorva és cigizik is. Azt kérdi tőle egy ötévesforma kislány: te füvet szívsz?" Ezen a héten Varró Dani írja a netnaplót a Literán. Csak ajánlani tudjuk.>
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.