Általános cikkek életrajz hulk hogan harper lee

Tudjátok, ki Hulk Hogan keresztanyja?

.konyvesblog. | 2014. július 25. |

tumblr_lnudmbSdmU1qearaqo1_1280[1].jpegHarper Lee, és örök barátja, Truman Capote

Hát a Ne bántsátok a feketerigót! Pulitzer-díjas szerzője, Harper Lee! Ráadásul keresztfia még egy tetoválással is megemlékezett a híres keresztmamáról – Hogan a bal farpofáján viseli az I love Boo! feliratot. Többek között ez az izgalmas tény is kiderül Marja Mills új Lee-életrajzából, a The Mockingbird Next Door-ból. Mondunk még négy hasonlóan mókás és megdöbbentő másikat.

  • Harper Lee egyszer az őrült amerikai celebséf, Anthony Bourdain műsorában, a No Reservation-be látogatott el vendégként, és ha már ott volt, főzőtehetségét is megvillantotta. Levadászott, megölt, és megfőzött egy gezerigót. (Hiába fordították feketerigónak, a mockingbird igazából a Mimus polyglottost, vagyis az Észak-Amerikában leggyakoribb énekes gezerigót jelöli.)
  • Az írónő állandóan ellenőrizi, hogy nincs-e valami a fák törzsén keletkezett lyukakba, mélyedésekbe rejtve. Így talált többek között Fabergé-tojást, egy hatospakk Crystale Pepsit, 8000 darabot az Atari E.T. videojátékából, és egy példányt Jacqueline Susann regényéből, a Babák völgyéből.
  • Minden évben Las Vegasba megy nyaralni, méghozzá Stan Lee, Sara Lee és a kétszeres Oscar-díjas Ang Lee társaságában. Utóbbitól ráadásul az első Oscar-szobrocskáját is elnyerte pókeren.
  • A Ne bántsátok a feketerigót! eredeti címe God, People Can Be Such Assholes, vagyis Istenem, az emberek akkora seggfejek tudnak lenni volt.

Az új életrajzi kötet, a The Mockingbird Next Door egyébként úgy született, hogy 2001-ben Mills, a Chicago Tribune újságírója egyszerűen bekopogtatott az írónőhöz és nővéréhez. A beszélgetés olyan jól sikerült, hogy három évvel később a Lee testvérek beleegyezésével a szomszédjukba költözött, és a következő 18 hónapban nagyjából mindent együtt csinált velük – a mosodától a McDonaldsig. Lee néhány nappal ezelőtt egy közleményben cáfolta, hogy valaha is együttműködött volna az újságírónővel, és kijelentette, "amíg ő él, az együttműködésével egészen biztosan nem fog életrajzi könyv létrejönni."

Forrás: BookRiot

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.