Általános cikkek hétvége programajánló irodalom

Nyaralás mellett is irodalmi programok

.:wendy:. | 2007. július 11. |

Ezen a héten igazán beindul a fesztiválszezon, sokan elhúznak nyaralni, fél Budapest gondolom Zamárdiban lesz majd a hét második felében. Én mégis azt mondom, az irodalomról ne mondjunk le, a strandon elő a könyvekkel, és törekedjünk minimálisan két kultúrprogramot beiktatni a fröccsök, koncertek, ereszdelahajam mellé, én legalábbis így teszek.

A fővárosban maradóknak július 9-e hétfőre gyerekprogramot ajánlok. A szünidödőben nagyszerű elfoglaltság 5-8 éveseknek és szüleiknek az Alexandra Pódium (Nyugati tér) képzeletjátéka Kálnay Adél Tündérhajszál című kötete nyomán. Kalandozás külső és belső világ között. Ígéretes.

Július 10-én kedden szintén az Alexandrában, de most a Irodalmi Kávéházban (Károly körút) este 8-kor a múlt héthez hasonlóan Kőrössi P. József, beszélgetőtársa aznap az általam nagyon szeretett Németh Gábor. Kár, hogy nem leszek a városban. Menjetek el és írjátok meg, milyen volt, jó?

Július 12-én csütörtök este 8-kor színházban a helyünk. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Márai Sándor Füveskönyve elevenedik meg. A kötetet színpadra alkalmazta Meskó Zsolt, fellép Fullajtár Andra, Lengyel Ferenc és Simon Kornél.

Július 13-én pénteken beindul a Shakespeare dömping. Igaz, Gyuláig kell érte utazni, de megéri, én mondom. A gyulai Shakespeare Fesztivál már egy ideje tart (július 2-július 15.) de az általam felfedezett igen érdekesnek ígérkező program pénteken délelőtt 11-kor lesz a Városi Könyvtárban. A címe: Shakesperare és a film, szakmai konferencia, de minden érdeklődőt szívesen látnak.

Július 14-én szombaton még mindig nem szabadulunk a jó öreg Willtől, sőt csatlakozik hozzá Esterházy is, na ez ám a kihagyhatatlan találkozás. A program címe: Shakespeare és Esterházy, helyszín Gyula, Kossuth utca 13. Időpont este 6, a belépő 1000 fortint és amondó vagyok igazán megéri, remélem sokan leszünk.

Hát ennyit a jövő hétre, mindenki becsületesen tudja le a kötelező két programot és meglátjátok meg is lesz a hatása a sok kultúrának. Legalább használjuk a megmaradt agysejteket.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.