Programajánló a meleg nyári napokra

.:wendy:. | 2007. július 04. |

Nos, akkor fussunk neki a hét második felében és a hétvégén megrendezendő irodalmi programoknak! Mindenki vegye elő határidőnaplóját és vésse bele a következőket. Mert nem telhet el nap könyv és egy-egy jó kis program nélkül, nyárestéinket színesítsék a következő érdekfeszítő események:

Július 5-én, csütörtök este 20:00-kor a Károly körúti Alexandra Irodalmi Kávéházban Kőrössi P. József Ladik Katalin író, költővel beszélget, szóba kerül többek között az írónő Élhetek az arcodon? című kötete is.

A versek helyett képregény és mangaőrülteknek ajánlom, szintén csütörtökön ese 7-kor a Művész mozi Tarkovszkij termét, ahol a 12. Meleg és Leszbikus Fesztivál keretében beszélgetés lesz a meleg és leszbikus témájú képregényekről. Pálfi Balázs faggatja Fehér Zoltánt, az első magyar meleg témájú képregény, a Szivárvány kör szerzőjét. Ott lesz még Bayer András a Magyar Képregénykiadók Szövetségének elnöke és Kálonics Dalma mangafordító.

Július 8-án vasárnap még mindig Meleg és Leszbikus Fesztivál. A Fészek Klubban 15:00-kor Kalligram délutánt tartanak, ahol bemutatásra kerül a folyóirat nyári dupla száma, emellett Gordon Agátával és szerzőtársaival beszélget Sándor Bea.

A hétre legyen elég ennyi, de semmi lazsálás, jövő héten újra jövök jobbnál jobb programokkal, hogy a különböző zenei fesztiválokon való masszív alkoholizálás mellett el ne feledjük az irodalmat.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.