Általános cikkek képregény adaptáció

Tévésorozat készül a Prédikátorból

.konyvesblog. | 2014. február 07. |

Most már biztos: Garth Ennis és Steve Dillon képregényéből, a Prédikátorból (Preacher) tévésorozat készül. A hír már tavaly ősszel felröppent, az AMC csatorna és a Sony TV azonban csütörtökön hivatalosan is megerősítette, hogy Seth Rogen és Evan Goldberg producerek bábáskodása mellett készül majd a sorozat (ők legutóbb az Itt a vége című vígjátékban dolgoztak együtt), ők írják ráadásul a pilot forgatókönyvét is.

A Preacher, mely minden idők egyik leginkább tabudöngető képregényének számít, egy Jesse Custer nevű egykori texasi prédikátorról szól, aki elveszítette hitét. Egy természetfeletti lény, a Genezis kerítette hatalmába, mely egy angyal és és egy démon együtthálásából született. Amikor azonban a Genezis megszületett, Isten elhagyta a mennyországot, a prédikátor pedig útra kel, hogy megtalálja, és felelősségre vonja. Útján elkíséri régi barátnője, Tulip O'Hare és egy Cassidy nevű ír vámpír. Közben a prédikátor felfedezi új képességeit, melyek révén például rá tudja kényszeríteni akaratát másokra. 

Rogen és Goldberg lelkendezve fogadták a hírt - azt mondták, a Prédikátor az abszolút kedvencük, és mindent megtesznek azért, hogy jó sorozatot készítsenek belőle. Garth Ennis képregényíró szintén örömének adott hangot, és úgy vélte, egy sorozat alkalmasabb a sztori megjelenítésére, mint mondjuk egy kétórás mozifilm. A bizalmat táplálhatja, hogy Ennis két kedvenc sorozata, a Breaking Bad és a Mad Men is az AMC és a Sony TV együttműködésének köszönhetően jött létre, és szerinte pont erre a kreatív elkötelezettségre és bátorságra van szükség a Prédikátornál is.

Az elmúlt napokban több adaptációs hír is felröppent: a DMZ-ből a SyFy csinál sorozatot, Gaiman Anansi fiúkjából a BBC minisorozatot, és úgy tűnik, hogy az Amerikai istenekből is sorozat lesz, de nem az HBO-nál, mint tavaly tervezték, hanem a FreemantleMediánál.

Forrás: comingsoon.net

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.