Általános cikkek könyvkolónia

Születésnapi novellák Coelhotól

Könyves Magazin | 2009. augusztus 26. |

Születésnapja alkalmából nem akármilyen ajándékkal lepte meg olvasóit Paolo Coelho; a világhírű brazil író két, még kiadatlan kisregényét tette fel az internetre. A rajongók ingyen juthatnak hozzá a művekhez, amelyeket több nyelvre is lefordítottak.

„Ez az én ajándékom Önök számára a születésnapomon” – írta Az alkimista 62 éves szerzője hétfőn a Twitter közösségi portálon közölt üzenetében. Az olvasók az író hivatalos blogján lelhetnek rá az elbeszélésekre, amelyeket számos nyelven és számos formátumban érhetnek el.

Az El Cammino dell, Arco (Az íj útja) című mű angol mellett spanyol, olasz, portugál és német nyelven is olvasható. A novella egy íjász történetét meséli el, aki falujában egy kisfiúnak adja át tudását. Coelho számára az íjjal való célzás a mindennapi erőfeszítéseket, a nehézségek áthidalását az állandóságot és azt az értéket jelzi, amit a vakmerő döntések meghozatala jelent – derült ki az író blogján a novelláról.

Tovább a Könyvkolóniára >>>>

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.