Szívünk rajta gyerek gyerekkönyv d:book

Szívünk rajta: klasszikus mesekönyv és Zizi-napló a matricások között

.konyvesblog. | 2018. július 04. |

A kiemelt kötet mellett minden hónapban több gyerekkönyv is matricát kap a Szívünk rajta programban. Legutóbb Háy János meseábécéje lett a hónap kiemelt könyve, mellette pedig négy másik kötet lett matricás.

Tony Wolf: Nagyi meséi 

Tony Wolf: Nagyi meséi

Manó Könyvek, 2018, 48 oldal, 2990 HUF

 

Tony Wolf Nagyi meséi klasszikus, békebeli mesekönyv, melyben a medve- és a nyuszimamák maguk köré gyűjtik a rakoncátlan állatkölyköket, meséikben pedig mindig más-más állat kalandja elevenedik meg. Az egyes mesék viszonylag rövidek, a képek pedig hűen megidézik a közelmúltban elhunyt író-illusztrátor megkapó vizuális világát.

Holly Webb: Az elhagyott kiskutya

Holly Webb: Az elhagyott kiskutya

Könyvmolyképző Kiadó, 2018, 112 oldal, 1299 HUF

 

Holly Webb történetének hőse egy Zoe nevű kislány, aki a nagynénje állatmenhelyén segít. Különösen nagy feladat hárul rá, hiszen három elhagyott pici kutyáról kell gondoskodniuk, nem utolsósorban pedig gazdát kell találniuk nekik. Zoe mindig is sóvárgott egy kiskutya után, így kérdés, hogyan fogja viselni, ha az összes kutyus új otthonba kerül. A történet kezdő olvasóknak ideális első könyv lehet, hiszen a szöveget könnyű olvasni, a szedése szellős és sok benne a rajz, így bátran belevághat az is, aki még csak most gyakorolja az önálló olvasást.

Rachel Renée Russell: Egy Zizi naplója 10.

Rachel Renee Russell: Egy Zizi naplója 10. Egy nem túl tökéletes kutyacsősz meséi - Kutyapesztra

Könyvmolyképző Kiadó, 2018, 300 oldal, 2799 HUF

 

A sorozat 10. kötete szintén egy kutyamentés körül bonyolódik: Nikkinek hét kutyakölyköt kell úgy elbújtatnia, hogy még csak véletlenül se kerüljön bajba miatta – sem otthon, sem pedig az iskolában. Személyiségéhez híven ez nem mindig sikerül neki, a kínos kalandok viszont egy vicces történetet eredményeznek, melyet a sok-sok rajznak köszönhetően szintén nagyon könnyen olvashat akár egy olyan kisgyerek is, aki még csak most gyakorolja az önálló olvasást.

Susanne Gernhauser: A természet csodái

Susanne Gernhauser: A természet csodái

Scolar, 2018, 16 oldal, 3750 HUF

 

A Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 47. kötete érthetően, rengeteg rajzzal és kihajtható fülecskével magyaráz el egy csomó olyan természeti jelenséget, melyekre esélyes, hogy egy adott pillanatban minden gyerek rákérdez. Kínos hallgatás helyett ezentúl elég lesz majd előkapni a könyvet, és csípőből meg tudunk majd válaszolni olyan kérdéseket, minthogy miért lövell ki a földből forró víz Izlandon, vagy hogy hogyan keletkezett a Grand Canyon.