Hírek usa markus zusak

Színpadra állítják A könyvtolvajt

Fleuriste | 2012. október 26. |

Csak az Egyesült Államokban az első megjelenése óta eltelt hat évben több mint 2,5 millió példányt adtak el belőle, a keménykötésű változata a harmincadik, a puhakötésű a harminchatodik újranyomásánál tart. Markus Zusak A könyvtolvaj című regénye töretlen sikernek örvend (itthon 2010-ben jelent meg, kritikánk róla itt olvasható), amit mi sem mutat jobban, hogy Chicagóban a regényből készült darab ezekben a napokban debütált a színpadon, sőt, zajlanak már a filmforgatás előkészületei is. A filmet a New York Times szerint Brian Percival rendezi.

Zusak egyébként a lapnak elmondta, hogy eddig öt könyve jelent meg nyomtatásban, ezek közül négy jelentett a számára valamit, „A könyvtolvaj azonban mindent jelent nekem”. A NY Times szerint a regény sikere talán a szokatlan narrátor kiválasztásában keresendő: Lieselnek, a kilencéves „könyvtolvajnak” a második világháború alatt játszódó történetét ugyanis nem más, mint a halál meséli el, aki azonban meglepően emberi vonásokkal bír. „Nem vagyok gonosz” – mondja Zusaknál a halál. „Én csak egy következmény vagyok.”

A könyvet egyébként Chicagóban egy olyan projektben is felhasználják, melynek célja, hogy visszafogja az erőszakot és csökkentse az intoleranciát a fiatalok körében.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.