Általános cikkek grecsó 2011 befogadó

Szigorúan ellenőrzött vágyak - a Grecsó testvérek a Befogadón

.:Benedek:. | 2011. november 30. |

Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész a tavalyi Margó fesztivál Rokonok című estjén szerepeltek először együtt. Meséltek, nosztalgiáztak. Mostani estjükön az akkori beszélgetés izgalmas összhangját gondolják tovább. A testvérek már nem csak családi adomákkal, mulatságos és megrázó falusi történetekkel készülnek, de a színpadon az eddig párhuzamosan futó életpályák is találkoznak.

A tánc és az irodalom nyelvén feldolgozott élmények dialógusba kerülnek. Minden előadáson más-más művek is elhangzanak, de főként Krisztián utolsó, három kiadást megélt regénye, a Mellettem elférsz, és Zoltán prágai fesztiváldíjas előadása, a Szigorúan ellenőrzött vágyak szólítják meg egymást – és alakul át a két mű egy új, színházi eseménnyé.A Grecsó fivérek pódiumestje családról, hagyományról, sorsról, gyökerekről szól.

 

SZIGORÚAN ELLENŐRZÖTT VÁGYAK
A Grecsó fivérek pódiumestje
Helyszín: Millenáris Fogadó
Időpont: 2011. 12.01.20.00
Belépő: 800 Ft

Az első tíz ember, aki like-olja a bejegyzést a Facebookon, másodmagával ingyenes belépőt nyer az eseményre!

Grecsó Zoltán 1983. április 8-án született Szentesen, a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán érettségizett. Táncos, balettművész. A linzi Anton Bruckner Universitaton diplomázott. Szabadúszó táncművészként dolgozik, a Duda Éva Társulattal, a Frenák Pál Társulattal, mellette táncpedagógusként kortárstáncot oktat. 2008 júliusában létrehozta a hetente jelentkező improvizációs stúdióját, a Willany Leó Improvizációs Táncszínházat.

Grecsó Krisztián József Attila-díjas író a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségizett 1994-ben. A békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskola után a szegedi József Attila Tudományegyetem magyar szakán diplomázott.

1997-től 2006-ig a Bárka szerkesztője, 2007 és 2009 között a Nők Lapja vezető szerkesztője, 2006-tól 2009-ig a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től az Élet és Irodalom munkatársa. Első sikerét a Pletykaanyu című novelláskötetével aratta, 2001-ben. Több utánnyomás után 2006-ban jelent meg a könyv második, átdolgozott kiadása. 2005-ben látott napvilágot Isten hozott című regénye (Magvető), amely 2007-ben németül, 2008-ban csehül, 2009-ben szlovénul is megjelent. Következő regénye, a Tánciskola 2008 tavaszán, a Mellettem elférsz pedig 2011-ben került a könyvesboltokba.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.