Általános cikkek brazília frankfurti_könyvvásár

Száz országból érkeznek kiállítók a Frankfurti Könyvvásárra

.konyvesblog. | 2013. szeptember 11. |

Egyre nemzetközibb a Frankfurti Könyvvásár, a tavalyi 97 után az idén már száz országból érkeznek kiállítók a világ legnagyobb könyvszakmai rendezvényére.

Az október 9-én kezdődő könyvvásáron nagyjából 7100 kiállító mutatja be újdonságait. A könyvszakma eddigi legmélyebb átalakulását jelzi, hogy egyre több köztük az informatikai innovációval foglalkozó, úgynevezett start-up cég, amelyek például egy-egy szerző, könyv vagy stílus kedvelőit közösségbe szervező internetes alkalmazásokat, vagy független, kiadóhoz nem tartozó szerzők műveit forgalmazó platformokat fejlesztenek - mondta Juergen Boos, a vásár igazgatója a rendezvényt beharangozó keddi tájékoztatón.

A digitális forradalom hatását jelzi, hogy sok kiadó díszes, különleges kivitelezésű nyomtatott kötetek kiadásával válaszol az elektronikus könyvolvasó készülékek terjedésére - tette hozzá Katja Böhme, a vásár szóvivője.

Az idei, 65. Frankfurti Könyvvásár díszvendége Brazília. A dél-amerikai ország kortárs irodalma 90 szerzővel, 260 új kiadású alkotással és 500 rendezvénnyel jelenik meg a vásáron.

A Frankfurti Könyvvásár elsősorban szakmai rendezvény, a könyvkiadók és könyvterjesztők első számú üzleti találkozója. A művek jogaival kereskedő ügynökök megítélése szerint az idei nagy trend valószínűleg az általuk new adult (új felnőttregény) elnevezéssel illetett erotikus regényfajta lesz, amely a Szürke ötven árnyalata stílusát követi - mondta a szóvivő.

A frankfurti vásár olvasókat is vonz, százezres nagyságrendben. Az október 13-ig tartó rendezvényen a szervezők várakozása szerint 250-300 ezren vesznek részt.

A fesztivált 1949 óta rendezi meg német könyvkiadók és könyvkereskedők egyesülete. A rendezvényre 1986 óta hívnak díszvendég országot, Magyarország eddig egyszer, 1999-ben, a közép-kelet európai államok közül elsőként töltötte be ezt a szerepet.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.