Általános cikkek brazília frankfurti könyvvásár

Száz országból érkeznek kiállítók a Frankfurti Könyvvásárra

.konyvesblog. | 2013. szeptember 11. |

Egyre nemzetközibb a Frankfurti Könyvvásár, a tavalyi 97 után az idén már száz országból érkeznek kiállítók a világ legnagyobb könyvszakmai rendezvényére.

Az október 9-én kezdődő könyvvásáron nagyjából 7100 kiállító mutatja be újdonságait. A könyvszakma eddigi legmélyebb átalakulását jelzi, hogy egyre több köztük az informatikai innovációval foglalkozó, úgynevezett start-up cég, amelyek például egy-egy szerző, könyv vagy stílus kedvelőit közösségbe szervező internetes alkalmazásokat, vagy független, kiadóhoz nem tartozó szerzők műveit forgalmazó platformokat fejlesztenek - mondta Juergen Boos, a vásár igazgatója a rendezvényt beharangozó keddi tájékoztatón.

A digitális forradalom hatását jelzi, hogy sok kiadó díszes, különleges kivitelezésű nyomtatott kötetek kiadásával válaszol az elektronikus könyvolvasó készülékek terjedésére - tette hozzá Katja Böhme, a vásár szóvivője.

Az idei, 65. Frankfurti Könyvvásár díszvendége Brazília. A dél-amerikai ország kortárs irodalma 90 szerzővel, 260 új kiadású alkotással és 500 rendezvénnyel jelenik meg a vásáron.

A Frankfurti Könyvvásár elsősorban szakmai rendezvény, a könyvkiadók és könyvterjesztők első számú üzleti találkozója. A művek jogaival kereskedő ügynökök megítélése szerint az idei nagy trend valószínűleg az általuk new adult (új felnőttregény) elnevezéssel illetett erotikus regényfajta lesz, amely a Szürke ötven árnyalata stílusát követi - mondta a szóvivő.

A frankfurti vásár olvasókat is vonz, százezres nagyságrendben. Az október 13-ig tartó rendezvényen a szervezők várakozása szerint 250-300 ezren vesznek részt.

A fesztivált 1949 óta rendezi meg német könyvkiadók és könyvkereskedők egyesülete. A rendezvényre 1986 óta hívnak díszvendég országot, Magyarország eddig egyszer, 1999-ben, a közép-kelet európai államok közül elsőként töltötte be ezt a szerepet.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.