Általános cikkek 2009

Még punkok is

sonnyK | 2009. január 12. |

Közszolgálati sorozatunk hamarosan el fog búcsúzni az olvasóktól, ha minden hasonló szellemben megy tovább. Ezen a héten ugyanis az irodalom híveire nem nagyon gondoltak a műsorszerkesztők, alig-alig találtunk valami ajánlhatót. Mellesleg a múlt hét nagy durranásának a Hiúság vásárát szemeltük ki, én nem tudom, látta-e valaki, de szerény véleményem szerint borzalmasan pocsék volt. Képzeljék még punkok is voltak benne, meg indiai pop, hát, elég érdekes ötlet volt ez egy XIX. század elején játszódó történetben. A héten is tehetünk próbát irodalmi adaptációval, reméljük nagyobb sikerrel!

Hétfőn 16:10-kor a Duna Tv-n utolsó előtti részéhez ér Rózsa Sándor, másnap öt perccel később kezdődik a záró epizód. A múlt héten szokásossá vált időpontokban napi háromszor hétköznapokon MobilVers az m1-en. (17:10, 19:20, 22:55) Nekem még nem sikerült elcsípnem egyet sem, látott már valaki ilyesmit?

Akkor most tessék megkapaszkodni! Kedd, szerda, csütörtök: NIX.

Pénteken egy picit ráhúz az m1, 20:10-től Miss Marple - A Bertram Szálló, Agatha Christie regénye nyomán, tényleg csak nyomán. Két részes a tavaly előtti feldolgozás, a második rész szombaton öt perccel később kezdődik. Még pénteken, az m1-en továbbra is Az ügynök halála 1985-ből, a szereposztás kecsegtető Dustin Hoffman, John Malkovich, a rendezést Schlöndorff vállalta magára. Talán ezzel nem fogunk mellé 22:45-től.

Szombaton, hát megint semmi. Vasárnap, aki nem tud aludni és bírja az ilyesmit éjjel megnézheti az Alvajárókat 00:35-től a TV2-n és ezzel annyi is. Siralmas.

A rádióban sok újat nem tudok mondani, aki elkezdte hallgatni a Vesztegzár a Grand Hotelben feldolgozását ezen a héten 13:04-től folytassa a mr1-en. Hétköznap esténként még mindig Kijárat az Adriára 20:04-től ugyanott. Szerdán a Bartókon 20:15-től Balla Zsófia verseiből kapunk egy háromnegyed órás válogatást. Szombaton este a Kossuth A holló rádiós feldolgozásával melegít a Poe-évfordulóra 20:04-től, szinte kötelező! Vasárnap Géher Polgár Istókja 20:00 órától az mr1-en, ez talán érdekes lehet. 

Gondolom, ebben a hidegben sehová sincs kedvük menni, de az Írók Boltja megtartja ez évi első könyvbemutatóját csütörtökön 16:00 órától: Bán Zsófia Próbacsomagolás című kötetével ismerkedhetnek. Nézegessék az Europeana-t, ha már végre működik a nagy európai digitális könyvtár, vessenek rá egy pillantást!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.