Rondák vajon a belgák?

.:wendy:. | 2009. március 23. |

A Frankofónia (hivatalos nevén az Organisation internationale de la Francophonie, OIF, a Frankofónia Nemzetközi Szervezete) azokat az országokat gyűjti össze, amelyekben a francia nyelv kulturális örökség, vagy amely országok csatlakozni szeretnének a szervezethez. Március 17. és 30. között a Frankofónia Ünnepén rengeteg programmal várják a francia kultúra iránt érdeklődőket.

A programsorozat a Belga Képregénymúzeum anyagából készült „Európaiak európai szemmel” című kiállítással nyitott, amely a mai Európa lakóit veszi górcső alá. Hogyan látják a szlovén, holland, francia képregényrajzolók a lengyeleket, a belgákat, az angolokat és a többi európai szomszédjukat? A képregény görbe tükrén keresztül egy eredeti és mulatságos európai társadalmi portré rajzolódik ki elénk. Képek a kiállításról: 

 

fotók: Valuska Gábor

 

A Frankofónia részletes programjairól részletesen itt olvashat.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.