Reggelizz a Margó-díjas Szöllősi Mátyással!

Valuska László | 2017. november 17. |

Ha választhatnál, hogy kivel reggelizz az irodalomtörténet nagy alakjai közül, akkor kit választanál? Én mondjuk Kurt Vonnegutot, Roberto Bolanót és Krúdy Gyulát, de ez most teljesen mindegy, mert velük ellentétben reggelizhetsz a friss Margó-díjassal, és ötven év múlva csak a saját fejedet verheted a falba, hogy november 25-én, szombaton nem voltál ott 11 órakor a Hadikban, pedig a másnaposok számára bundás kenyeret is sütnek. (Gyertek reggelizni, részletek itt). 

Szöllősi Mátyás nyerte a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat október 22-én Váltóáram című elbeszéléskötetéért, amit a szerző jelenlétében jól kiveséz Ott Anna, a Hadik Irodalmi Brunch szerkesztője egy reggeli keretében. Beszélünk Budapestről, képi világról, hatásokról, fotókról, de az is biztos, hogy a kosárlabda is szóba fog kerülni.

Szöllősi Mátyás az idei Margó-díjas!

Fotó: Valuska Gábor Szöllősi Mátyás kapta az idei Margó-díjat: a legjobb első prózakötetért járó elismerést a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár záróestjén vehette át a szerző Váltóáram című könyvéért, amely az Európa Könyvkiadónál jelent meg 2016-ban. Szöllősi költőként debütált (Aktív kórterem, 2010) , írt már drámát, volt szerkesztő és fotóriporter, illetve nevéhez köthető a város jellegzetes arcait felvillantó Budapest Katalógus is.

Szöllősi Mátyás: Régóta érdekel, mi mozgolódik az emberek lelkében

Fotó: Valuska GáborSzöllősi Mátyás első prózakötetében, a Váltóáramban felrobban egy szupernóva, ez pedig fehér fénybe vonja az éjszakákat is. Ez a fény azonban nem elfedi, sokkal inkább feltárja azokat a visszásságokat, kínokat és csalódásokat, melyeket hősei nap mint nap át- és megélnek....