Általános cikkek fantasy beholder

Rajfilmsorozat könyvalakban

picidzé | 2008. július 19. |

E
Kim Harrison, Boszorkányfutam, Beholder
409 oldal, 2390 Ft.


A műfajkeresztezés szép hagyomány, és az olvasó szempontjából is izgalmas, mivel előre nem lehet tudni, hogy egy zseniális keverékről van szó, vagy az író a szokatlan környezettel próbálja leplezni, hogy nincs saját stílusa, vagy épp ötlete. A Boszorkányfutam is ilyen turmix, az urban fantasyt és a kiberpunkot vegyítette a szerző, jobb dolga nem lévén.

A környezet itt egy alternatív jelen, ahol a vérfarkasok, vámpírok, varázslók közöttünk járnak teljesen nyíltan – mondjuk nem szeretik őket túlságosan -, van nekik saját rendőrségük is, mellyel az adócsaló koboldokat, meg ilyesmiket tartják kordában, meg ilyenek. Szóval Éjszakai Őrség, ha valakinek nem esett volna még le.

Itt, az Inderlandi Biztonsági Szolgálatnál dolgozik Rachel Morgan, a boszorkány, aki nagyon jó a szakmájában, csak nem szereti a munkahelyét – amit otthagyni viszont nem lehet, mert egyből fejvadászokat szabadítanak az ember nyakába valamilyen titokzatos okból. Ezért mikor Rachel elkap egy koboldot, és az felajánlja, hogy inkább teljesíti három kívánságát a szabadságért cserébe, a boszorkány lecsap az alkalomra, kíván, hogy kiléphessen. És itt jön az első agybaj. Először azt kívánja, hogy ne bukjon le, amiért szabadon engedte a koboldot. A másik két kívánságot pedig odaadja két kollégájának, akik vele tartanak, kilépnek a Szolgálattól. Tehát bérgyilkosokat szabadít a saját nyakába – semmiért. Zseniális.

Aztán nyomába ered a Világ Leggonoszabb Emberének, mert ha kideríti, hogy az bioizével csencsel, akkor majd biztos nem vadásznak már rája többet. De a Világ Leggonoszabb Embere nem csak kigyúrt, sármos és kő gazdag, de rendkívül ravasz is, ezért Rachelnek egyszerűen nem sikerül bizonyítékot szereznie.

Aztán jön egy csomó kergetőzés, démonvadászat, varázsital-kotyvasztás, állattá alakulás, és már kezdi sejteni az ember, hogy nem vezet az egész sehová, aztán véget ér a könyv, és ez be is bizonyosodik. A Világ Leggonoszabb Emberének jól betettek a hősök, de természetesen megúszta, hogy további hetvenhét kötetben lehessen üldözni, amikben megint nem fog történni semmi, amiért érdemes lenne elolvasni azokat.

A jó kurva anyját az ilyen írónak. Rajzoljon inkább képregényt.

Rettentően gyűlölöm az ehhez hasonló könyveket. Már kisgyerekként agybajt kaptam a rajzfilmektől, amikben a főgonosz minden egyes falhozverdesett epizódban pórul járt, de kacagva / bosszankodva elrepült / elfutott / elbármi, de egy hét múlva újra megpróbálta elfoglalni a világot / elpusztítani a világot / elpusztítani a főhősöket.

A Boszorkányfutam pont ilyen.

Elvett több napot az életemből.

Dögöljön meg Kim Harrison.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Az AI-nak már most gazdagabb a szókincse a magasan képzett emberekénél

Magyar kutatók két népszerű AI-szoftver verbális intelligenciáját hasonlították össze 9000 emberével.

...
Zöld

Vajon megváltoztatja-e az embert, ha napi kapcsolatban van a halállal?

Vajon nem veszítünk el valami létfontosságút azáltal, hogy az életünkben rejtve hagyjuk a halált? Hayley Campbell olyan emberekkel készített éleslátó és őszinte interjúkat, akiknek az elmúlás a mestersége. Olvass bele!

...
Zöld

Ez a könyv bebizonyítja, hogy a szívből jövő nevetéstől leszünk igazán boldogok

Ros Ben-Moshe kiterjedt kutatásokra, a humor- és nevetésterápia gyakorlatára, valamint a pozitív pszichológia és az idegtudományok eredményeire támaszkodva mutatja be, hogy a nevetés tényleg a legjobb orvosság. Olvass el a könyvéből egy részletet!