Paszuly Pityu és a katolikusok

vl | 2007. május 07. |
A Ferenciek terén május 7-től mindenféle istenes, papos és vallásos könyvet lehet vásárolni a Szent István könyvhéten. Mi mondjuk nem izgattuk fel magunkat csak a Paszuly Pisti lakodalmán, pedig megvehettük volna Ratzinger bölcsességeit vagy II. János Pál pápa összes imáját is, de helyette mesekönyveket nézegettünk, amikből leendő gyerekeinkkel ismertethetjük meg a kereszténységet. Sajnos nem sikerült kiderítenünk, milyen viszonyban van Paszuly Pityu Jézussal és a vallással, pedig igazán érdeklődve nyomoztunk bibliai kódfejtőkkel együtt.

Az igazi kincs két gyerekkönyv volt: Vera a Vatikánban és az Anna és Mari a Szentmisén, amik színesen és okosan nevelnek. A mesekönyvekben a káték legszebb hagyományait elevenítették fel, játszva tanulhatta meg a katolikus gyermek, mit és hogyan kell csinálnia, ha nem akar beégni a  templomban. Az iskolai lomtalanítás után találtam hasonlót Lenin gyermekkoráról.A rendezvény kellemes meglepetése volt számunkra kedvenc piarista tanárunk, Jelenits István, aki a legújabb könyvét dedikálta, és láthatóan sokkal jobban érdekelték az asztalán heverő könyvek, mint bármi más. Mint megtudtuk, a tanár úr nyerte el teológia kategóriában a Stephanus-díjat, míg irodalmiban Kalász Márton, az Írószövetség elnöke. 
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.