Paszuly Pityu és a katolikusok

vl | 2007. május 07. |
A Ferenciek terén május 7-től mindenféle istenes, papos és vallásos könyvet lehet vásárolni a Szent István könyvhéten. Mi mondjuk nem izgattuk fel magunkat csak a Paszuly Pisti lakodalmán, pedig megvehettük volna Ratzinger bölcsességeit vagy II. János Pál pápa összes imáját is, de helyette mesekönyveket nézegettünk, amikből leendő gyerekeinkkel ismertethetjük meg a kereszténységet. Sajnos nem sikerült kiderítenünk, milyen viszonyban van Paszuly Pityu Jézussal és a vallással, pedig igazán érdeklődve nyomoztunk bibliai kódfejtőkkel együtt.

Az igazi kincs két gyerekkönyv volt: Vera a Vatikánban és az Anna és Mari a Szentmisén, amik színesen és okosan nevelnek. A mesekönyvekben a káték legszebb hagyományait elevenítették fel, játszva tanulhatta meg a katolikus gyermek, mit és hogyan kell csinálnia, ha nem akar beégni a  templomban. Az iskolai lomtalanítás után találtam hasonlót Lenin gyermekkoráról.



A rendezvény kellemes meglepetése volt számunkra kedvenc piarista tanárunk, Jelenits István, aki a legújabb könyvét dedikálta, és láthatóan sokkal jobban érdekelték az asztalán heverő könyvek, mint bármi más. Mint megtudtuk, a tanár úr nyerte el teológia kategóriában a Stephanus-díjat, míg irodalmiban Kalász Márton, az Írószövetség elnöke.



 
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.