Paszuly Pityu és a katolikusok

vl | 2007. május 07. |
A Ferenciek terén május 7-től mindenféle istenes, papos és vallásos könyvet lehet vásárolni a Szent István könyvhéten. Mi mondjuk nem izgattuk fel magunkat csak a Paszuly Pisti lakodalmán, pedig megvehettük volna Ratzinger bölcsességeit vagy II. János Pál pápa összes imáját is, de helyette mesekönyveket nézegettünk, amikből leendő gyerekeinkkel ismertethetjük meg a kereszténységet. Sajnos nem sikerült kiderítenünk, milyen viszonyban van Paszuly Pityu Jézussal és a vallással, pedig igazán érdeklődve nyomoztunk bibliai kódfejtőkkel együtt.

Az igazi kincs két gyerekkönyv volt: Vera a Vatikánban és az Anna és Mari a Szentmisén, amik színesen és okosan nevelnek. A mesekönyvekben a káték legszebb hagyományait elevenítették fel, játszva tanulhatta meg a katolikus gyermek, mit és hogyan kell csinálnia, ha nem akar beégni a  templomban. Az iskolai lomtalanítás után találtam hasonlót Lenin gyermekkoráról.A rendezvény kellemes meglepetése volt számunkra kedvenc piarista tanárunk, Jelenits István, aki a legújabb könyvét dedikálta, és láthatóan sokkal jobban érdekelték az asztalán heverő könyvek, mint bármi más. Mint megtudtuk, a tanár úr nyerte el teológia kategóriában a Stephanus-díjat, míg irodalmiban Kalász Márton, az Írószövetség elnöke. 
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.