Általános cikkek könyvhét miskolc 2007 pnl megnyitó

Parti Nagy Lajos nyitotta meg a miskolci könyvhetet

-czky- | 2007. május 31. |

"Őszintén szólva a Könyvhetet se szeretem különösebben, mondom a könyvheti beszédben, és ez nem ünneprontás, mert a könyveket viszont igen, az olvasókat igen, s tudom, hogy szükség van a rítusokra, az ilyesféle tradicionális alkalmakra, hogy lássék, a legszélesebb, tán nem is feltétlenül olvasó közönség is lássa, hogy mindez van. Hogy ez egy létező, örömet okozó dolog. (...) Szóval kell a Könyvhét, de amennyire felhívja a figyelmet, el is tereli azt. Arról például, hogy könyvnek lenni nem feltétlenül érték, s hogy a könyvpiac gazdag, rémületesen gazdag kínálatának nem kis része gagyi, puszta üzleti célzattal előállított silány papírtárgy." (PNL) A megnyitó teljes szövege a Literán olvasható.>

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.