Általános cikkek pim esterházy ottlik

Ottlik-maraton a PIM-ben

aprobuba | 2012. május 06. |

Az Iskola a határon-t körülbelül 250 óra alatt lehet lemásolni egy 57x77-es rajzlapra. Ottlik Géza születésének 100. évfordulójára emlékezve pedig a PIM-ben kiderül, reggel 9 órától meddig tart a regény, ha a felolvasását Esterházy Péter kezdi el.


Ottlik Géza hetvenedik születésnapjára Esterházy Péter lemásolta az Iskola a határon-t, születésének 100. évfordulójára pedig a teljes regény elhangzik majd a Petőfi Irodalmi Múzeumban május 9-én, 9 órától. A kultikus könyvből felolvas többek közt Dragomán
György, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Györe Balázs, Takács Katalin, Dömölky János, Vathy Zsuzsa, Kőrösi Zoltán, Tarján Tamás, Máté Gábor, Kemény István, Nádasdy Ádám, Radnóti Sándor és a Magyar Színház művészei.


A Magvető Kiadó pedig a Hajnali háztetők különleges kiadásával köszönti  az idén 100 esztendeje született Ottlik Gézát.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.