Általános cikkek pim esterházy ottlik

Ottlik-maraton a PIM-ben

aprobuba | 2012. május 06. |

Az Iskola a határon-t körülbelül 250 óra alatt lehet lemásolni egy 57x77-es rajzlapra. Ottlik Géza születésének 100. évfordulójára emlékezve pedig a PIM-ben kiderül, reggel 9 órától meddig tart a regény, ha a felolvasását Esterházy Péter kezdi el.


Ottlik Géza hetvenedik születésnapjára Esterházy Péter lemásolta az Iskola a határon-t, születésének 100. évfordulójára pedig a teljes regény elhangzik majd a Petőfi Irodalmi Múzeumban május 9-én, 9 órától. A kultikus könyvből felolvas többek közt Dragomán
György, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Györe Balázs, Takács Katalin, Dömölky János, Vathy Zsuzsa, Kőrösi Zoltán, Tarján Tamás, Máté Gábor, Kemény István, Nádasdy Ádám, Radnóti Sándor és a Magyar Színház művészei.


A Magvető Kiadó pedig a Hajnali háztetők különleges kiadásával köszönti  az idén 100 esztendeje született Ottlik Gézát.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.