Őrületes Karinthy-farsang a PIM-ben
Általános cikkek pim programajánló karinthy frigyes

Őrületes Karinthy-farsang a PIM-ben

.konyvesblog. | 2014. február 19. |

K_farsang_fb_cover2.jpgAz idei farsang utolsó szombatján, március 1-én irodalmi mulatóvá változik a Petőfi Irodalmi Múzeum, és Karinthy-kiállításukhoz kapcsolódva fergeteges partival búcsúztatja a telet. A ’20-as, ’30-as éveket megidéző irodalmi esten lesz kabaré és kaszinó, és természetesen az elmaradhatatlan csupacsoki Karinthy-szelet.

A mulatság 19 órakor startol Seres Tamás Karinthy írásaiból összeállított kabaréjával. Előadja Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Kulka János. 20 órától a cilinder körül utazhatnak a mulatozók, és figyelhetik a bűvész, Rolando kezét.

21 órától Laszlovszky Zsófia és Kramarik Ferenc swingre és charlestonra oktatja a nagyérdeműt, miközben a háttérben a Bohém Ragtime Band húzza, 23 órától pedig Dj Vadai prezentál electroswinget a pesti éjszakában.


Egész este vár a Költőkaszinó, Nyugat-rulettel, anagramma-halászattal, jojóbajnoksággal , sakkal, kártyával és egy kis mágiával. Beöltözni ér, sőt ajánlott! Dresscode a 20-as, 30-as évek. Legyél Én vagy énke, és öltözz Karinthy bármely szereplőjének, Bauertől Jellen Rudolfig, lógj a szeren, vagy hajózz Capilláriába Gulliverrel.

Ha még mindig vacillálsz, akkor olvasd el a PIM meghívóversét, és mire a végére érsz, már kezdheted is suvickolni a lakkcipőd!

"ereszd el e telet
ezen este ne légy rest jelmezben lejtve el eme remek helyre és nevetve, erjesztett leveket vedelve/lefetyelve fedezd fel e lent belengetett elrendezett elmés s esztelen egész estés elegyet
lesznek nevetésre rendezett szerepek, jelmezest, szerencsetermek, mesés kelet felesek, szemenszedett jelenések és zene
gyertek el, veletek lesz fergeteges!"
 
A 2000 Ft-os belépőhöz egy pohár pezsgő és egy szelet Karinthy-süti jár, a 2500 Ft-ossal pedig a kabaré is élvezhető.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.