Őrület volt az új Harry Potter-könyv bemutatója
Általános cikkek beszámoló libri harry potter d:book

Őrület volt az új Harry Potter-könyv bemutatója

.konyvesblog. | 2016. október 25. |

harrypotter_mg_8515.JPG

Fotó: Németh Dániel / Libri

Az Apple telefonjainak és a nagyobb konzoljátékoknak szoktak ilyen magával ragadóan őrült launch partyt tartani, az apropó, hogy hivatalosan is elindult az új Harry Potter-könyv, a Harry Potter és az elátkozott gyermek árusítása. A több mint könyvbemutatón a legvérmesebb rajongók jelentek meg, akik izgalmasan vegyes társaságot alkottak: a Harry Potter-sorozat sikerének egyik titka, hogy 1997, az első kötet megjelenése óta gyűjti a rajongókat, így már több generáció nőtt fel a könyvvel együtt.  Itt az se zavart senkit a 8 évesektől a nyugdíjasokig, hogy a könyvet nem J.K. Rowling írta, és hogy nem regényt, hanem drámát tartanak majd a kezükben. A könyvet Rowling és a darabot rendező John Tiffany sztorija alapján Jack Thorne forgatókönyv- és drámaíró írta, amit júniusban bemutattak a londoni West Enden, és még jó kritikákat is kapott.

J. K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany: Harry Potter és az elátkozott gyermek - Első és második rész

Fordította: Tóth Tamás Boldizsár, Animus Kiadó, 2016, 311 oldal, 3390 HUF

 

A Könyvesblogon így foglaltuk össze az alapsztorit:

A sztori kezdetén tizenkilenc évvel vagyunk a roxforti csata után, szereplőink mind középkorúvá öregedtek, és már a saját gyerekeiket kísérgetik ki a varázslóiskolába tartó vonathoz. Harrynek és Ginnynek három gyereke született, közülük a középső, Albus az, aki a legkevésbé tudja, hogy mihez kezdjen apja hírnevével. 

Harry egy életközepi válsággal küzdő főosztályvezető, aki szeretné szeretni a fiát, de egyszerűen nem tudja, hogyan kell.

Október 24-én este rendezték meg a Rákóczi úti Libri Könyvpalotában a Harry Potter és az elátkozott gyermek köré szerveződő estet, hiszen a könyvet csak 25-én 00:00-tól lehetett megvásárolni a boltban. A premier előtt kvízekkel és programokkal hozták lázba az érdeklődőket, akik az első akartak lenni a rajongók között, így az ügyesebbek a reggeli matek órára már kiolvashatták a könyvet. Az óránként kezdődő játékokon a legjobbak már a többiek előtt megnyerhették az új könyvet, sokan a könyvekbe, mások mobiltelefonjukba bújva keresték a helyes válaszokat. Vetítettek egy werkfilmet a filmsorozat forgatási helyszíneiről, felolvastak az új könyvből, valamint beszélgettek Tóth Tamás Boldizsárral a fordítói kulisszatitkokról is.

Az különösen szórakoztató volt, hogy rengetegen jelmezben érkeztek, különböző sálakban, köpenyekben, valaki varázslópálcával a hajában mutatta meg rajongását, de még a szervezők is a témához illően öltöztek fel, az ajtó előtt álló segítők például varázslókalapot húztak. Az érdeklődés akkora volt, hogy gyorsan megtelt a könyvesbolt, ami előtt a rajongók hosszú sorban várakoztak.

harrypotter_mg_7943.JPG

harrypotter_mg_8347.JPG

harrypotter_mg_8467.JPG

harrypotter_mg_8539.JPG

Szerző: Herold Renáta

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.