Általános cikkek link

Olvass munkaidőben!

szomszédúr | 2008. október 27. |

Most azonnal csinálja meg ezt valaki magyarban: http://www.readatwork.com/ (a link a Bookninjáról van, köszi). A lényeg ugye, hogy a szájt úgy néz ki, mint egy Windows desktop, az olvasnivalók meg takaros kis prezentációkba vannak tördelve, például íme egy oldal Mark Twain A Dog's Tale-jéből:

Pont úgy néz ki, mintha dolgoznánk, nem? (Már ha egyébként is rendszeresen találkozunk prezentációkkal, ha nem, akkor gyanúsak leszünk.) Sajnos csak pár szöveg van fönt, meg hát az igazi egy magyar klón lenne, sok olvasnivalóval és kicsit bénább ppt-kkel, hogy ne keltsünk feltűnést. De addig is próbálkozhatunk doc formátumú könyvekkel, olyanból sokat lehet találni, és bizonyos munkakörökben éppúgy megfelelnek a célra.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.