Általános cikkek nyugat 2008

Nyugatos írók behúzott hassal

Könyves Magazin | 2008. november 19. |

Az alábbi képgalériát azon olvasók figyelmébe ajánljuk, akik még nem látták a Petőfi Irodalmi Múzeum 100 éves a Nyugat című kiállítását, amely december 31-ig tekinthető meg.

A százéves Nyugatra emlékező kiállítással a Petőfi Irodalmi Múzeum a folyóirat és a vele együtt működő könyvkiadó több mint három évtizedes történetét, az alapító nagy alkotók gyakran konfliktusokkal teli műhelymunkáját, művészek, zenészek és szerkesztők ösztönző sokféleségét fényképek, kéziratok, kották, relikviák, festmények, játékos adatbázisok, archív film- és hangfelvételek egymásra rímelő világával mutatják be. A kiállítás december 31-ig tekinthető meg. Az alábbi összeállításban láthatják Babitsot, Karinthyt, Radnótit és a többieket, télen és nyáron, farsangra készülve vagy vitorláson. Legnagyobb Nyugatos íróink hétköznapi környezetben, leégett vállal, behúzott hassal, síbottal a kézben, ahogy nem sokszor láthatni őket.
 


A sielő Babits és a többiek


Radnóti a strandon


A korcsolyázó Hatvany Lajos

Tovább>>

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.