Általános cikkek 2008 ulpius hellókarácsony

UPDATE!! - Nyerj Ulpius-díszdobozos könyveket karácsonyra!

.:wendy:. | 2008. december 17. |

Szinte rekord mennyiségű, több száz megfejtés érkezett hozzánk, aminek nagyon örültünk, úgyhogy igazán szerencsésnek mondhatja magát, akit Fortuna keze kisorsolt és Salman Rusdie könyveinek díszdobozos kiadásának boldog tulajdonosa lehet.

Gratulálunk tehát, a három nyertes: Bojtár Péter, Gutmayer Helga és Krusovszky Dénes.   Emailben is értesítettük őket.

Aki most nem nyert, ne szomorkodjon, holnap újabb értékes Ulpius-díszdobozos könyvekért lehet játszani!

Csodálatos karácsonyi ajándékot kínál most a szerencsés és ügyes olvasóknak az Ulpius-ház Kiadó: a héten négy szerző könyveinek díszdobozos kiadását nyerheti meg kétnaponta három olvasónk, ha helyesen válaszolnak a kérdésekre.

Szerda reggelig egy gyönyörű Rushdie-díszdoboz tulajdonosai lehetnek hárman. A válaszokat a szokásos konyvesblog(kukac)gmail.com címre várjuk Rushdie-játék subjecttel. Határidő még egyszer: december 17. szerda reggel 10:00.

1, Mi volt a foglalkozása Rushdie előző feleségének, Padma Lakshminak?

2, „Halottan halott asszony” - A szerző mely kötetében olvasható ez a furcsa nyelvi megoldás? (a helyes válasz itt a blogon található)


3, A becslések szerint hány ember jelent meg Rushdie tavalyi budapesti dedikálásán?

a) 800

b) 2000

c) 200

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.