Sorsolás - Nyerj jegyeket a Merlin Színház Radnóti-előadására!
Általános cikkek játék merlin radnóti 2010

Sorsolás - Nyerj jegyeket a Merlin Színház Radnóti-előadására!

.:wendy:. | 2010. február 13. |

Köszönjük a rengeteg megfejtést! A szerencsés nyertesek: Haloda Zoltán és Bódis Csaba, akik partnerükkel megnézhetik a Radnóti életéből készült előadást. A nyerteseket emailben is értesítjük.

A kérdésre a helyes válasz a 2.) volt.


Két olvasónk jegyeket nyerhet másodmagával a Merlin Színház Úgy éltem életem című előadására február 14. vasárnap, 19.30-ra, ha helyesen válaszol az alábbi nagyon egyszerű kérdésre. A válaszokat február 12. péntek éjfélig várjuk a szokásos konyvesblog(kukac)gmail.com címre.

Az előadás Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni valamint a kortársak levelezései és emlékiratai alapján készült színpadi játék. Jelenetek egy költő életéből, amelyek vagy így történtek, vagy másképp, eredményük a maradandó mű, ami kibukik a tollból és elkísér a poklok poklai felé.

A kérdés pedig: 

Minek az apropóján volt 2009 Radnóti emlékév?

1) halálának 50. évfordulója
2) születésének 100. évfordulója
3) születésének 150. évfordulója

 

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.