Általános cikkek latin-amerika 2012 prezi

Nézz bele A jövő nem a miénk című kötetbe!

.:Benedek:. | 2012. január 25. |

Nemrég Csobánka Zsuzsa könyvének rendhagyó bemutatójára hívtuk fel figyelmeteket, most pedig hasonló módon tekinthetünk bele a L'Harmattan Kiadó JAK világirodalmi sorozatában megjelent A jövő nem a miénk! című kötetbe.

 

A kötet: 

 

 „Miközben a nagyközönség a latinamerikai kortárs irodalom alatt még mindig a 60-as évek nagy generációját érti és ismeri, most egy minden szempontból újdonságokkal teli és átfogó novellaválogatás látott napvilágot. (...) Az antológiára az »üdítő frissesség« nem csupán az időbeli közelség miatt érvényes: az olvasmányainkon alapuló, Latin-Amerikára vonatkozó elképzeléseinket is »újraformatálja« és átrendezi a textusok stiláris, tematikus, strukturális sokfélesége. Ezekben az írásokban ugyanis a régről »ismert« latin-amerikai sikátorok világa és a tenger sós illata éppúgy megtalálható, mint az európai és az ázsiai irodalmi hagyományok vagy az amerikai tömegkultúra kitörölhetetlen nyomai.”

(Balázs Eszter Anna utószavából)

A kötet szerzői: 

Oliverio Coelho, Samanta Schweblin, Giovanna Rivero, Santiago Nazarian,Antonio Ungar,Juan Gabriel Vásquez, Ena Lucía Portela, Andrea Jeftanovic, Lina Meruane, Ronald Flores,Tryno Maldonado,Antonio Ortuño,María del Carmen Pérez Cuadra, Carlos Wynter Melo, Daniel Alarcón, Santiago Roncagliolo, Yolanda Arroyo Pizarro, Ariadna Vásquez, Ignacio Alcuri, Slavko Zupcic