Általános cikkek litera naplopás

Most Kukorelly a vicc tárgya

Könyves Magazin | 2007. december 08. |
A litera Naplopás című, 5. születésnapi partiján hét kortárs író olvasta fel naplóparódiáit, hét kortárs íróról a Merlinben. Ez alkalommal a Reményi József Tamás – Tarján Tamás szerzőpáros paródiáját olvashatják.

Az van, hogy iskolába járok. De persze nem „bajárok”, ez máris nem pontos így, hanem bejárok, bejáró vagyok a Szívbe. A Szondi utcában nincs iskola, csak a Szívben. Iskolába járni nem jó, nem olyan jó, mint, mondjuk, baszni, ezt határozottan állítja a Nagybéla, aki tizedszer jön az elsőbe, és most a padtársam lesz. Per konkréte nem tudom, milyen az, ami Nagybéla szerint jobb, de biztosan igaza van, mert például mindjárt az első nap feltörte az új cipő a lábamat, ma ugyanott töri, pont illik a cipő a sebre. Fáj, de az iskolának ez sem elég, mondta a portás nyolckor, hogy iparkodjak sebesebben.

Ez így nem fer. Nem fer, a sakk-edzőm is ezt mondja, ha visszateszem a táblára a leütött bábumat. Mindig visszateszem, mert nem akarok sakkozni, és ha nem vagyok fer, akkor végre elmehetek focizni, ami egyáltalán nem finom sport, a tahóknakvalófiam.

TELJES SZÖVEG ELOLVASHATÓ A LITERÁN>>
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.