Általános cikkek athenaeum gerencsér jános

Mi csábít jobban: a szerelem vagy a hatalom?

.konyvesblog. | 2017. március 15. |

Az Úr 1151. évében, egy képzeletbeli világban két királyi sarj, egy fiatal hercegnő és egy ifjú lovagkirály menekül üldözői elől. Eime, Ektíria birodalmának volt úrnője a testőrével bujdosik, míg a trónról őt letaszító Aceras király, aki immár maga is trónfosztott lett, koldusgúnyában vegyül el alattvalói között. Ellenségek ők, sorsuk mégis összefonódik, miközben földönfutóként a szabadságukért küzdve, lassan felnőtté válva nemcsak saját magukat ismerik meg egyre jobban, hanem népük akaratát is.

Gerencsér János fantasyjében, a Kósza utak legendájában (olvass bele ITT!) a koldussá vált királyfi, az igazságos uralkodó mítoszát teremti újra - a kötetet 2017. március 29-én szerdán mutatják be a Púder Bárszínház pincéjében. A regényről az Athenaeum Kiadó igazgatója, Szabó Tibor Benjámin és Juhász Tamás irodalomtörténész, kritikus beszélget.

Facebook-eseménylink >>

Gerencsér János számos területen kipróbálta magát, volt már szobafestő, művezető, műszaki ellenőr, szavatossági ügyintéző, jogi képviselő, ipari gépkezelő és karateedző. A hadtörténelem és a pszichológia különösen érdekelte. Korábban novellákat írt. A szerző hosszan tartó betegséggel küzdött, a regény megjelenése előtt néhány nappal elhunyt. A könyvbemutatón a kiadó az ő emléke előtt tiszteleg.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.