Általános cikkek hirdetés

Megjelent a holokauszt 70. évfordulójára a Kiálts rám! S fölkelek című tanulmánykötet

.konyvesblog. | 2014. december 31. |

kialts-ram.jpg

2014. december 30-án 10 órakor a Szent Pál Akadémia könyvtárában került megrendezésre a Kiálts rám! S fölkelek! című emlékéves tanulmánykötet és a hozzá tartozó módszertani kötet bemutatója. 

A Hetek szakmai műhelye az elmúlt mintegy másfél évtizedben folyamatosan, szinte hétről hétre ráirányította olvasói figyelmét a zsidóság múltjára, jelenére és egyes írásaiban a jövőjére is. A kiadónk gondozásában megjelent könyvek között ugyancsak megtalálhatók a történelmi zsidósággal és a modern Izrael küzdelmevel foglalkozó művek. A holokauszt 70. évfordulója újabb alkalmat ad számunkra, hogy – ezúttal az ATV-vel karöltve – átfogó, érthető és feldolgozható ismeretanyagot adjunk az olvasó kezébe.

Szerzőink olyan történészek, kutatók, egyetemi tanárok, tudósok, szakírók, akik mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten ismert és elismert szakértői a holokausztnak. A kötetben a vészkorszak – elsősorban magyar vonatkozású – eseményei 12 témára bontva szerepelnek. Minden témakört egy túlélővel készült interjú zár, aki tanúságtételével hitelesíti az olvasottakat. Könyvünk fontos melléklete egy 200 percnyi képanyagot tartalmazó DVD, amelyen 5 szakértői beszélgetés, 7 rövidebb portréfilm és mintegy 300 korabeli fotó látható. A témában való elmélyülést segíti az ajánlott olvasmányok hosszú listája is.

(x)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.