Szívünk rajta: sakk-könyv, ifjúsági fantasy és kicsiknek szóló mesekönyv is kapott matricát

Szívünk rajta: sakk-könyv, ifjúsági fantasy és kicsiknek szóló mesekönyv is kapott matricát

.konyvesblog. | 2018. január 31. |

szr.jpg

A Kisrigók című meseregény mellett (részletesen ITT és ITT írtunk róla) januárban négy könyv kapott Szívünk rajta-matricát. Ezek közül kettő klasszikus, óvodásoknak-kisiskolásoknak szóló mesekönyv, és mindkettő különlegessége, hogy zenei CD is tartozik hozzá, de akad köztük ifjúsági fantasy és kicsiknek szóló sakk-kötet is.

Gáll Viktória Emese: Ringató-mesék - Borsi a kertben - CD melléklettel

Kolibri Kiadó, 2017, 173 oldal, 3999 HUF

 

Gáll Viktória Emese a Ringató hagyományait követve szőtte tovább a Borsi-mesék fonalát. A harmadik kötetben (Borsi a kertben) a kistacskó a gazdija segítségével nemcsak a kert és a természet növényeivel, virágaival ismerkedik meg, hanem egyúttal olyan népszokásokkal is, mint a Gergely-járás, a húsvéti tojásfestés vagy a májusfaállítás. Borsi kalandjai ezúttal is Szert-Szabó Dorottya illusztrációinak köszönhetően kelnek életre.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Igazi karácsony - Boldizsár Ildikó meséjével - CD melléklettel

Kolibri Kiadó, 2017, 32 oldal, 3999 HUF

 

Kimondottan a karácsonyi ráhangolódást segítette Farkasházi Réka és a Tintanyúl Igazi karácsony című kötete, melynek alapját Boldizsár Ildikó meséje szolgáltatta. Utóbbi hőse egy vak kislány, aki másra sem vágyik, minthogy láthassa a karácsonyt. A lány fokozatosan ébred rá arra, hogy a karácsony lényege – ahogy neki, úgy mindenki másnak is – láthatatlan. A gyöngyszemű lány történetét Szimonidesz Hajnalka illusztrálta.

Polgár Judit: Sakklépések - 5 éves kortól

Bookline Könyvek, 2017, 120 oldal, 3499 HUF

 

Még mindig a kicsiknek szól Polgár Judit Sakklépések című kötete: ebben a nemzetközi nagymester nem kevesebbre vállalkozik, minthogy játékos-kalandos formában megismertesse a gyerekeket a sakkozás alapjaival. A kötet viszont ennél is tovább megy, hiszen a játékos feladatok révén nagyban segíti a kreativitást, így azok is élvezettel forgathatják, akik egyelőre nem tudnak sakkozni, vagy még nem döntötték el, hogy szeretnének-e megtanulni. A mesés sakk-magyarázatokat sok színező, rejtvény és logikai feladat egészíti ki.

Rick Riordan: Tűztrónus - Kane krónikák 2.

Könyvmolyképző Kiadó Kft., 2017, 472 oldal, 3699 HUF

 

Rick Riordan Percy Jackson-sorozatának egy-egy része volt már matricás és kiemelt könyv is. Ezúttal a Kane-krónikák második kötete (Tűztrónus) kapott matricát, melyben görög mitológiai hősök helyett egyiptomi istenek elevenednek meg. Hősei, Carter Kane és a húga, Sadie egyiptomi fáraók leszármazottjai, akik mágikus képességekkel bírnak. Erre szükségük is lesz, hiszen Apóphisz, a káosz kígyója kitörni készül börtönéből, és ha nem akadályozzák meg, elpusztíthatja az emberi civilizációt.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.