Általános cikkek díj margaret atwood harold pinter

Margaret Atwood nyerte a PEN Pinter-díját

.konyvesblog. | 2016. június 16. |

15631953_ejk5h.jpegIsmét meghallották a nők hangját: környezetvédelmi és emberi jogi kiállása miatt Margaret Atwood nyerte a PEN Pinter-díját.

A díjat 2009-ben alapították Harold Pinter emlékére, és minden évben egy olyan brit, ír, vagy a Nemzetközösség államaiból származó írót díjaznak vele, aki Harold Pinterhez hasonlóan rendíthetetlenül és megingathatatlanul figyel a társadalmi ügyekre, és egy olyan nemzetközi szerzőt, akinek üldöztetéssel kell szembenéznie. Ezt a szerzőt Atwood és az angol PEN választja majd ki, nevét októberben hozzák nyilvánosságra.

Atwood megtiszteltetésnek érzi a Pinter nevével fémjelzett díjat, és  úgy definiálta magát, mint annak a sok ezer embernek a helyettese, akik tényleg felszólalnak és cselekszenek az emberi jogi visszaélések ellen.

A két író személyesen is ismerték egymást, Pinter írta A szolgálólány meséje című disztópikus Atwood-regény adaptációjának forgatókönyvét.

Forrás: abc

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.