Általános cikkek díj margaret atwood harold pinter

Margaret Atwood nyerte a PEN Pinter-díját

.konyvesblog. | 2016. június 16. |

15631953_ejk5h.jpegIsmét meghallották a nők hangját: környezetvédelmi és emberi jogi kiállása miatt Margaret Atwood nyerte a PEN Pinter-díját.

A díjat 2009-ben alapították Harold Pinter emlékére, és minden évben egy olyan brit, ír, vagy a Nemzetközösség államaiból származó írót díjaznak vele, aki Harold Pinterhez hasonlóan rendíthetetlenül és megingathatatlanul figyel a társadalmi ügyekre, és egy olyan nemzetközi szerzőt, akinek üldöztetéssel kell szembenéznie. Ezt a szerzőt Atwood és az angol PEN választja majd ki, nevét októberben hozzák nyilvánosságra.

Atwood megtiszteltetésnek érzi a Pinter nevével fémjelzett díjat, és  úgy definiálta magát, mint annak a sok ezer embernek a helyettese, akik tényleg felszólalnak és cselekszenek az emberi jogi visszaélések ellen.

A két író személyesen is ismerték egymást, Pinter írta A szolgálólány meséje című disztópikus Atwood-regény adaptációjának forgatókönyvét.

Forrás: abc

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.