Általános cikkek játék 2008 litera

UPDATE - Love Parade - Nyerj jegyet a litera előszilveszteri partijára!

.:wendy:. | 2008. december 29. |

No, itt is van a két szerencsés nyertes, akikkel holnap este találkozunk a Trafóban: Venter Gyuri és Erdélyi Eszter.

A helyes megfejtések pedig: 1) 2002 2) Örkény István 3) Berlin

A litera hagyományaihoz híven idén is nagyszabású előszilveszteri partit rendez a Trafóban, ez alkalommal Love Parade címen. December 30-án 20 órától parádés irodalmi vallomásokat hallhatnak nyolc kortárs szerzőtől. A talpalávalót a SzínészTáncZenekar szolgáltatja.

Két szerencsés olvasónk most partnerével részt vehet az esten, ha jól válaszol a feltett három pofonegyszerű kérdésre. A válaszokat a szokásos konyvesblog(kukac)gmail.com címre várjuk, subject: litera előszilveszter. Beküldési határidő december 29. 18:00.

A kérdések:

1. Mikor volt az első litera előszilveszter?

2. Melyik író köré szerveződött a tavalyi Tótágas című előszilveszteri est?

3. Hagyományosan melyik európai városban rendezték meg a Love Parade-et? (literás kérdésekhez segítség itt)


fotó: Valuska Gábor

Nyolc kortárs író, alkotó - négy férfi és négy nő - tárja fel egymásnak szíve fiktív titkát, a szenvedélyes szózatok szólhatnak nőhöz, férfihoz, elképzelt társhoz, elérhetetlen ideálhoz, emberhez, alkotóhoz, műhöz, hőshöz. A szerzők ezúttal lángolhatnak vagy gyűlölhetnek a színpadon, fricskázhatnak és epekedhetnek, kalandozhatnak az erotika és szexualitás irodalmi tájain, de szemlélhetik hűvös közönnyel is vágyuk tárgyát.
Hogy mi fog ebből kisülni? Love Parade a Trafóban.

Írók és dalszövegírók vallanak egymásnak az esten: Ágens, Centauri, Darvasi László, Fiáth Titanilla, Grecsó Krisztián, Kiss Noémi, Kollár-Klemencz László és Spiegelmann Laura.

Hogy ki kinek lesz a párja, vagy hogy felfedi-e kilétét épp itt és épp most a két rejtélyes álneves szerző, Centauri vagy Spiegelmann Laura, az eseményig maradjon meglepetés!

Gyabronka József fog konferálni. A felolvasások után és közben a SzínészTáncZenekar (ex Krétakör) ad koncertet, Vj Unflyable képeivel a háttérben, a további jó hangulatról pedig Dj Leen'gum gondoskodik.

Jegyek elővételben már kaphatóak a Trafó jegypénztárában, 1800 Ft-ért. Aki a helyszínen váltja, 2200 Ft-ért jut hozzá, ha nem kapkodják el előle.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.