UPDATE - Litera Bár - Nyerj jegyeket a litera szülinapi partijára
Általános cikkek játék 2008 litera

UPDATE - Litera Bár - Nyerj jegyeket a litera szülinapi partijára

.:wendy:. | 2008. november 06. |

Sorsolunk, sorsolunk. A szerencsés nyertesek, akikkel holnap este együtt fogunk mulatni: Hegedűs Vera, Ovary István és Horváth Eszter.

A helyes megfejtések: 1. Keresztury Tibor, 2. Közhelyfesztivál, 3. Dragomán György, 4. Eurovízió. Kortárs Magyar irodalmi antológia 5. Pulitzer-emlékdíj

És persze természetesen, nemcsak a nyerteseket, hanem mindenkit várunk holnap este, gyertek, jó lesz!

Hatodik születésnapi partiját tartja a litera, Litera Bár címen, 2008. november 7-én 19 órától a Millenárison. Ez alkalommal a Budapest Bár produkció néhány dalához (sanzonokhoz, kuplékhoz és slágerekhez) írtak történeteket szerzőink: Bereményi Géza, Falcsik Mari, Nádasdy Ádám, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos és Vallai Péter.

Három szerencsés olvasónk jegyeket nyerhet partnerével a születésnapra, ha helyesen válaszol a következő öt kérdésre. A válaszokat noveber 6. csütörtök 18:00-ig várjuk a konyvesblog(kukac)gmail.com címre.

A kérdések:

1. Hogy hívták a litera első főszerkesztőjét?

2. Mi volt 2003-as első születésnapjának a címe?

3. Ki nyerte a 2008-as Litera Díjat, amit a Könyvfesztiválon adtak át?

4. Mi volt a címe a litera első nyomtatásban megjelent antológiájának?

5. A litera 2005-ben jelentős elismerésben részesült, mi volt ez?
 

A Millenáris Fogadója egy estére bárrá változik, ahol nem csak megszólalnak, de életre is kelnek a dalok. Régi sanzonokra, kuplékra és operettslágerekre írtak történeteket szerzőink, akik közt rendhagyó módon nem csupán írókat találunk. A novellák szereplőivé lettek tréfás, ám olykor szomorkás, édesbús dámák és urak, dandyk és dizőzök, nőcik és pasik. A végén persze minden jóra fordul, aki velünk tart, egy fergeteges partival zárhatja a napot.

A Budapest Bár dalait (Este fess a pesti nő, Legyen ötkor fenn a várban, Halálos tavasz, Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, Egy kis édes félhomályban, Stux, A muzsikusnak dalból van a lelke, A vén cigány, Hajmási Péter) előadják: a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, Rutkai Bori (Specko Jedno), Kollár-Klemecz László (Kistehén) és Keleti András (Color Star).
A dalokhoz történeteket írtak: Bereményi Géza, Falcsik Mari, Nádasdy Ádám, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos és Vallai Péter.
Konferanszié: Vajdai Vilmos. Zene: Dj. Shurikan, látvány: Vj Unflyable.
A belépő 1500 forintért már most váltható a Millenárison.

A litera irodalmi portál hatodik születésnapjára megújult tartalommal és formában jelentkezik.
Szeretettel várjuk minden olvasónkat, szerzőnket, barátunkat az este 19 órakor kezdődő partin.
Helyszín: Millenáris, Fogadó - Budapest 1024, Fény u. 20-22.