UPDATE - Litera Bár - Nyerj jegyeket a litera szülinapi partijára
Általános cikkek játék 2008 litera

UPDATE - Litera Bár - Nyerj jegyeket a litera szülinapi partijára

.:wendy:. | 2008. november 06. |

Sorsolunk, sorsolunk. A szerencsés nyertesek, akikkel holnap este együtt fogunk mulatni: Hegedűs Vera, Ovary István és Horváth Eszter.

A helyes megfejtések: 1. Keresztury Tibor, 2. Közhelyfesztivál, 3. Dragomán György, 4. Eurovízió. Kortárs Magyar irodalmi antológia 5. Pulitzer-emlékdíj

És persze természetesen, nemcsak a nyerteseket, hanem mindenkit várunk holnap este, gyertek, jó lesz!

Hatodik születésnapi partiját tartja a litera, Litera Bár címen, 2008. november 7-én 19 órától a Millenárison. Ez alkalommal a Budapest Bár produkció néhány dalához (sanzonokhoz, kuplékhoz és slágerekhez) írtak történeteket szerzőink: Bereményi Géza, Falcsik Mari, Nádasdy Ádám, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos és Vallai Péter.

Három szerencsés olvasónk jegyeket nyerhet partnerével a születésnapra, ha helyesen válaszol a következő öt kérdésre. A válaszokat noveber 6. csütörtök 18:00-ig várjuk a konyvesblog(kukac)gmail.com címre.

A kérdések:

1. Hogy hívták a litera első főszerkesztőjét?

2. Mi volt 2003-as első születésnapjának a címe?

3. Ki nyerte a 2008-as Litera Díjat, amit a Könyvfesztiválon adtak át?

4. Mi volt a címe a litera első nyomtatásban megjelent antológiájának?

5. A litera 2005-ben jelentős elismerésben részesült, mi volt ez?
 

A Millenáris Fogadója egy estére bárrá változik, ahol nem csak megszólalnak, de életre is kelnek a dalok. Régi sanzonokra, kuplékra és operettslágerekre írtak történeteket szerzőink, akik közt rendhagyó módon nem csupán írókat találunk. A novellák szereplőivé lettek tréfás, ám olykor szomorkás, édesbús dámák és urak, dandyk és dizőzök, nőcik és pasik. A végén persze minden jóra fordul, aki velünk tart, egy fergeteges partival zárhatja a napot.

A Budapest Bár dalait (Este fess a pesti nő, Legyen ötkor fenn a várban, Halálos tavasz, Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, Egy kis édes félhomályban, Stux, A muzsikusnak dalból van a lelke, A vén cigány, Hajmási Péter) előadják: a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, Rutkai Bori (Specko Jedno), Kollár-Klemecz László (Kistehén) és Keleti András (Color Star).
A dalokhoz történeteket írtak: Bereményi Géza, Falcsik Mari, Nádasdy Ádám, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos és Vallai Péter.
Konferanszié: Vajdai Vilmos. Zene: Dj. Shurikan, látvány: Vj Unflyable.
A belépő 1500 forintért már most váltható a Millenárison.

A litera irodalmi portál hatodik születésnapjára megújult tartalommal és formában jelentkezik.
Szeretettel várjuk minden olvasónkat, szerzőnket, barátunkat az este 19 órakor kezdődő partin.
Helyszín: Millenáris, Fogadó - Budapest 1024, Fény u. 20-22.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.