Elfogyott a Watchmen 3: lázonganak a képregénygeekek

-Szűcs Gyula- | 2009. március 04. |

"Addig ügyeskedtek a kiadónál, hogy 2 nappal a premier előtt az egész kibaszott városban nem lehet watchmen III-t kapni!" - írja egy felháborodott kommentelő kedvenc horror- és nindzsablogunkon, a Geekzen, de hasonló morgolódásokkal van tele a kepregeny.net Watchmen-topikja is.

Abszolút egyetértek velük. Vasárnap akartam megvenni Alan Moore legendás képregényének befejező részét a Nyugatinál, hogy legyen mit olvasnom Szolnokig, és nem mellékesen, hogy ezt a képregényt kapjam meg utólag hugomtól születésnapomra. A Nyuguti téri Alexandra Könyvesházban kiderült, hogy a Watchmen 3 már múlt hét szerdán elfogyott, és hasonló válasszal fogadtak a Szolnok Pláza Alexandra könyvesboltjában is. Az első két kötet persze hegyekben áll mindenhol.

A Bookline budapesti boltjaiban sincs Watchmen 3, csak neten rendelhető. A szállítási idő itt 3-5 nap, de ezt nehezen hiszem el, mivel február 17.(!) óta várok könyvcsomagot tőlük. A Libri-hálózat meg eleve kiesik, nem árulnak semmit egy különös Alexandra-Libri szerződés miatt, ami az Alexandra-brandbe tartozik - és ugye a Watchmen-köteteket magyarul megjelentető Cartaphilus kiadó bizony az Alexandráé.

Mivel a képregényből készült mozifilmet csütörtöktől játsszák a mozik, gondoltam, ezen a héten már bármelyik Alexandrában hozzájuthatok a harmadik kötethez. Kedden végigtelefonáltam mind a 14 budapesti boltot, az eladók készségesen elmondták, hogy mindenki a Watchmen 3-at keresi náluk, de mindenhol kifogyott, talán szerdán vagy csütörtökön lesz megint. A kallódó példányokért a Váci útra, a Lurdy Házba, vagy Kőbányára kell elzarándokolni, és nem árt előtte telefonon lefoglalni, nehogy a boltban érjen bennünket a szomorú meglepetés.

Bayer Antal, a Magyar Képregénykiadók Szövetségének elnöke kedden a Geekzblogon és a kepregeny.neten igyekezett megnyugtatni a nyugtalan rajongókat: "Valami belső probléma volt az Alexandránál, ezért nem szállították még ki mindenhova a 3. részt (illetve gondolom, a saját boltokba meg túl keveset). A Képregény Nagyker ma már kapott 300 példányt, 1-2 napon belül lesz a szokásos "alternatív" képregényes helyeken: 576 kbyte hálózat, Trillian, ComicsInvest, Holdfény."

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.