Kultképregények minimál és vintage stílusban

-Szűcs Gyula- | 2010. szeptember 10. |

Az internetes népművészet egyik legszellemesebb területe retró stílusú minimálborítókat gyártani az irodalmi klasszikusokhoz. Korábban itt a Könyvesblogon mutattunk már minimalista Shakespeare- és Stephen King-borítókat, naná, hogy nagy szívügyünk, a képregény sem maradhat ki. A Scamp nevű illusztrátorblogon a Marvel Fantasztikus négyeséhez és két DC/Vertigo-klasszikushoz, Alan Moore Watchmenjéhez és Jamie Delano Hellblazeréhez (ez ugye a Constantine-mozifilm képregényes eredetije) találtunk retróbortót, Fonografiks DeviantArt-galériájában pedig Warren Ellis Transmetropolitanja, a mozifilmből is ismerős Ezüst Utazó, Stan Lee és Jack Kirby Hangyaembere, valamint Alan Moore V for Vendettája kapott kávéfoltos és kopott ponyvaregény-köntöst:

 

 

Szintén igazi kincsesbánya Michael Myers galériája a behance.neten. Itt már kicsit összetettebb, de hamisítatlan vintage stílusú szuperhősképregény-borítókat nézegethetünk (enyhe art decós beütéssel) Batmantől Supermanen és Wonder Womanen át a többi nagy DC-klasszikusig.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.