Kultképregények minimál és vintage stílusban

-Szűcs Gyula- | 2010. szeptember 10. |

Az internetes népművészet egyik legszellemesebb területe retró stílusú minimálborítókat gyártani az irodalmi klasszikusokhoz. Korábban itt a Könyvesblogon mutattunk már minimalista Shakespeare- és Stephen King-borítókat, naná, hogy nagy szívügyünk, a képregény sem maradhat ki. A Scamp nevű illusztrátorblogon a Marvel Fantasztikus négyeséhez és két DC/Vertigo-klasszikushoz, Alan Moore Watchmenjéhez és Jamie Delano Hellblazeréhez (ez ugye a Constantine-mozifilm képregényes eredetije) találtunk retróbortót, Fonografiks DeviantArt-galériájában pedig Warren Ellis Transmetropolitanja, a mozifilmből is ismerős Ezüst Utazó, Stan Lee és Jack Kirby Hangyaembere, valamint Alan Moore V for Vendettája kapott kávéfoltos és kopott ponyvaregény-köntöst:

 

 

Szintén igazi kincsesbánya Michael Myers galériája a behance.neten. Itt már kicsit összetettebb, de hamisítatlan vintage stílusú szuperhősképregény-borítókat nézegethetünk (enyhe art decós beütéssel) Batmantől Supermanen és Wonder Womanen át a többi nagy DC-klasszikusig.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.