Általános cikkek krimi program 2011

Krimifalók napja - február 26.

barraban | 2011. február 21. |

E hét szombatja kihagyhatatlan programot ígér mindazoknak, akik szabadidejüket szívesen töltik Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Leslie L. Lawrence, vagy bármelyik detektívregény-szerző társaságában. Az ő kedvükért a Vörösmarty téri Gerbeaud Ház délután 3-tól este 9-ig a krimi fellegvárává alakul át. A non-profit rendezvény célja összehozni a műfaj rajongóit, olvasókat és kriminológiával foglalkozókat egyaránt, és változatos, sokszínű programot biztosítani számukra hat emlékezetes órában. A szervezők rengeteg játékot indítanak könyvnyereményekért, színházjegyekért, repülőjegyekért, múzeumi belépőkért: lehetőséget adnak a helyszínelés, hazugságvizsgálat kipróbálására, lesz ujj- és tenyérlenyomat-vétel, bűnmegelőzési tanácsadás, nyomozójáték, golyóálló mellény és rohamsisakpróba. A beszélgetések fél 6-tól fél 9-ig zajlanak olyan résztvevőkkel, mint Lőrincz L. László, Garamvölgyi László, Nemere István, vagy Dr. Végh József túsztárgyaló. A részleteket megtalálod a Facebookon, az oldalon, itt pedig megnézhetsz egy videót:

 


 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.