Általános cikkek festészet könyvespolc

A könyvespolcom én vagyok

Valuska László | 2009. április 03. |

Elsőre el sem hittem, hogy ez a könyvespolc festve van. Victoria Reichelt festményeiről írt a blogonthebookshels : a festőnő különböző családok könyvespolcait festette meg fényképek után, mivel úgy gondolta, hogy ezek egy archoz hasonlóan sok mindent elárulnak az adott emberről. Egyáltalán nem mindegy, milyen könyvet vásárolunk meg, mit teszünk ki a polcra, vagyis milyen képet szeretnénk magunkról kialakítani. A könyvespolc tehát a személyiségünk lényege, ezért rakják feltűnő helyre a Mikszáth-sorozatot, amíg az Albatroszt a háttérbe sok helyen, és ugyanezért fontos sokaknak kialakítani egy saját könyvtárat. Nagypapám például úgy gyűjtötte a könyveket, hogy az a családi érték, amit majd sorra örökölni fogunk, és hiába nem olvasott közölük többet, utólag látszik, milyen jó döntéseket hozott egyes könyvek megvásárlásával. A festmények mindenféle fontos elméleti problémát felvetnek festészet és fényképészet viszonyáról,

Mivel ennyire egyetértünk a festőnővel, ezért arra kérünk minden játékos kedvű olvasónkat, hogy küldjön nekünk fényképet a könyvespolcáról, nézzük meg, milyenek vagyunk.

 

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.