Általános cikkek festészet könyvespolc

A könyvespolcom én vagyok

Valuska László | 2009. április 03. |

Elsőre el sem hittem, hogy ez a könyvespolc festve van. Victoria Reichelt festményeiről írt a blogonthebookshels : a festőnő különböző családok könyvespolcait festette meg fényképek után, mivel úgy gondolta, hogy ezek egy archoz hasonlóan sok mindent elárulnak az adott emberről. Egyáltalán nem mindegy, milyen könyvet vásárolunk meg, mit teszünk ki a polcra, vagyis milyen képet szeretnénk magunkról kialakítani. A könyvespolc tehát a személyiségünk lényege, ezért rakják feltűnő helyre a Mikszáth-sorozatot, amíg az Albatroszt a háttérbe sok helyen, és ugyanezért fontos sokaknak kialakítani egy saját könyvtárat. Nagypapám például úgy gyűjtötte a könyveket, hogy az a családi érték, amit majd sorra örökölni fogunk, és hiába nem olvasott közölük többet, utólag látszik, milyen jó döntéseket hozott egyes könyvek megvásárlásával. A festmények mindenféle fontos elméleti problémát felvetnek festészet és fényképészet viszonyáról,

Mivel ennyire egyetértünk a festőnővel, ezért arra kérünk minden játékos kedvű olvasónkat, hogy küldjön nekünk fényképet a könyvespolcáról, nézzük meg, milyenek vagyunk.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.