Általános cikkek könyvespolc

Kezdő könyvmániás 163 kötettel

Valuska László | 2008. március 01. |
Már többször bizonyítottuk, hogy rajongunk a könyvespolcokért, ezért mindenféle otthoni megoldás érdekel. Korábbi könyvespolcokra érkezett ez az olvasói levél, amit késve bár, de törve nem közlünk (küldjetek még!).

A konkrét polc esetében nem teljesen érthető a középen lévő háromszög, mert láthatóan funkcióját még nem találta meg. A könyvespolc elsődlegesesen könyvek tartására lett kitalálva, mily meglepő, de sokan azt hiszik, fontosabb a jó kinézet, mint az alkalmasság. Na, ez ilyen. Kevés könyv fér rá, és a polc nem olyan különleges, hogy a lakás éke lehessen. Hát lássuk:


Én, mint viszonylag kezdő könyvmániás, eddig csak 163 saját kötettel rendelkezem, ám elmondhatom,hogy ezeket szinte mindet olvastam :). Nah jó, az "1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz"-t pl. nem, de azért a legtöbbet igen.

A polcom kétsoros, elég régi, de újra van festve, és elég stabil. A magasabb felső sort egy nagy háromszög szeli ketté, az alsó sor egy kicsit alacsonyabb és rövidebb is.

A háromszögtől balra fent lévő polcon "film-színház-muzsika" témájú könyvek vannak. Balról a gitárral kapcsolatos könyvek, kottagyűjtemények vannak, a fent említett "zene-lexikon", és még néhány zenei könyv. Ezután a színházzal, színészettel kapcsolatos könyvek jönnek, majd két filmes könyv, ezek közé még hiányzik az "1001" sorozat filmes változata. A háromszögben egy-két végére maradt, sehova sem férő regény, valamint a nagyon nagy méretű könyveim vannak, pl. a legnagyobb könyvem, az "Opera". A bal alsó polc képzőművészettel kezdődik, majd szótárakkal, nyelvtan-könyvekkel folytatódik, ahonnan átvezetem a dolgot a "The Devil Wears Prada" angol változatával, és a "Five Little Pigs"-el a regényekbe. Innentől egy-két krimi (gyűjtés itt is folyamatban), majd verseskötetek jönnek, aztán ismét regények, bezárva a sort Dallos Sándor dupla Munkácsy-regényével, a két kedvenc Vámos Miklós könyvemmel (a " New York-Budapest metróvonal", és az "Utazások Erotikában") és Kepes András: Történe tek című művével. A jobb felső polcon mindenféle történelmi témájú könyvek, és ismeretterjesztők vannak. A jobb alsó polc már jóval izgalmasabb, mondhatni retró-polc, itt a "Kviddics évszázadai"-val, a "Legendás állatok és megfigyelésük"-el, valamint a "Harry Potter" I-VI kötetekkel nyitunk. Hajjajj, nosztalgia... Egy-két kedvenc kiskori regényem, majd egy gyerekkönyv sorozat jön, ezeket nem volt szívem kiselejtezni. Egy Bacher Iván könyvel, egy Duron-trilógiával, és egy Krisna könyvel van vége a gyűjteményemnek. Tervbe van véve még vagy 1000 könyv, és két új sor polc, mivel eléggé tele van már ez a polc is. Azért egy kezdő könyvmániástól nem rossz, ugye? :)
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.