Általános cikkek litera netnapló

Könyvesblogos netnaplók a Literán 3.

.konyvesblog. | 2011. augusztus 11. |
A Literán ezen a héten a blog szerzői és szerkesztői írják a netnaplót napi váltásokban. A mait Florescu jegyzi. Íme az első bekezdés, a többiért katt a továbbra!
 
1.

Egy héten át két halálesetről szóló beszámoló keretezte a Könyvesblog megannyi bejegyzését: Vonneguté és Agota Kristofé. Ennek az – azóta bebizonyosodott, – ideiglenes állapotnak a hatására kezdtem el szövögetni majdani naplóbejegyzésem kezdő gondolatait, amelyek majd – gondoltam – a szimmetria és a sors összegabalyodásának eme páratlan példájával vezetik fel a szöveget, tanúskodva arról, hogy a sorsok és a szimmetriák belső kényszerei mindig megugorják a legfelkészültebb szerkesztők ötleteit is. Aztán újabb bejegyzések íródtak az egyre elhanyagoltabb felületre, ráadásul legújabban a blog szerzőitől származó naplóbejegyzésekre mutatnak a hyperlinkek. Mi ez, ha nem a végső tetemre hívás? Ugyanis az arcok és nevek életet lehelnek a nickekbe, a „virtuális személyiség hordozóiba”, a cyber-ént jelölő holt betűkbe. A vonal túlsó végén, a link másik oldalán már önnön másikunk jegyzi a szöveget. Minden film végére kell egy stáblista.

TOVÁBB

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.