Általános cikkek litera netnapló

Könyvesblogos netnaplók a Literán 3.

.konyvesblog. | 2011. augusztus 11. |
A Literán ezen a héten a blog szerzői és szerkesztői írják a netnaplót napi váltásokban. A mait Florescu jegyzi. Íme az első bekezdés, a többiért katt a továbbra!
 
1.

Egy héten át két halálesetről szóló beszámoló keretezte a Könyvesblog megannyi bejegyzését: Vonneguté és Agota Kristofé. Ennek az – azóta bebizonyosodott, – ideiglenes állapotnak a hatására kezdtem el szövögetni majdani naplóbejegyzésem kezdő gondolatait, amelyek majd – gondoltam – a szimmetria és a sors összegabalyodásának eme páratlan példájával vezetik fel a szöveget, tanúskodva arról, hogy a sorsok és a szimmetriák belső kényszerei mindig megugorják a legfelkészültebb szerkesztők ötleteit is. Aztán újabb bejegyzések íródtak az egyre elhanyagoltabb felületre, ráadásul legújabban a blog szerzőitől származó naplóbejegyzésekre mutatnak a hyperlinkek. Mi ez, ha nem a végső tetemre hívás? Ugyanis az arcok és nevek életet lehelnek a nickekbe, a „virtuális személyiség hordozóiba”, a cyber-ént jelölő holt betűkbe. A vonal túlsó végén, a link másik oldalán már önnön másikunk jegyzi a szöveget. Minden film végére kell egy stáblista.

TOVÁBB

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.