Általános cikkek litera netnapló 2011

Könyvesblogos netnaplók a Literán 2.

.konyvesblog. | 2011. augusztus 10. |

A Literán ezen a héten a blog szerzői és szerkesztői írják a netnaplót napi váltásokban. A második napról Barraban ír. Íme az első bekezdés, a többiért katt a továbbra!

Emelkedettebb dolgokról kívántam írni, mikor gondolatban büszkén nekikezdtem a naplóírás nemes feladatának, ám az élet kegyetlen dramaturgiája csomót kötött terveim gondosan szőtt hálójának legközepére. A keddi nap ugyanis azzal kezdődött, hogy virradatkor a macska lehányta az ágyat. Méghozzá pont a fejem mellett. Talán csak jó reggelt akart kívánni, s mivel négy fal közé zárva tengeti napjait, döglött madár helyett előző esti vacsorájának maradékával kedveskedett. Az incidensnek köszönhetően öt fele kelek, akárcsak boldogult kamaszkoromban, mikor nulladik órák előtt szidtam elkeseredetten a tesitanárok felmenőit, de középiskolai tanárnősködésem rideg, tört fényű hajnalait is gyakran színezték gejzírként feltörő káromkodásrohamok.

TOVÁBB

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.