Könyvesblog rádió: Umberto Eco a Londoni Könyvvásáron

.:wendy:. | 2009. április 21. |

Szerkesztőségünk kihelyezte magát a hétfőtől szerdáig tartó Londoni Könyvvásárra, ahol elmondhatjuk, mindenki ott van, aki számít (a magyar kiadók nincsenek itt), többek közt Umberto Eco, aki azért vesz részt a könyvvásáron, mert szokatlan módon most nem őt, hanem a kiadóját díjazzák. Bár Ecónak eddig csak négy regénye jelent meg angol nyelven, természetesen így is nagy tömeg fogadta a PEN Irodalmi Kávézójában, ahol rövid interjút adott.

Az interjúban a világhírű szerző mesél arról, miért hasznos, ha egy író szexuálisan is vonzónak találja a kiadóját, hogy nem igazak a pletykák, miszerint nem ír több könyvet, csak lassan dolgozik, szereti halogatni a dolgokat. Idős kutatónak, de fiatal írónak tartja magát, aki jó esetben még harminc évig biztosan megörvendezteti a világot a könyveivel.

(A hang minőségéért elnézést, egy hangszóróba hangfalhoz kellett tartanom a diktafont a tömegben, hogy megörökíthessem a mester szavait.)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.