A Fehér négertől a Kitömött barbárig [Könyves podcast #3: Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva]

.konyvesblog. | 2014. november 03. |

péterfy gergő-1332.jpg

Podcastunk új adásában Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva voltak vendégeink, akiket idén megjelent könyveikről beszélgetve próbáltunk jobban megismerni. Egyik témánk az Egyasszony volt, ami Péterfy-Novák Éva azonos című blogjának tragikus, drámai, de örömteli pillanatokat sem mellőző bejegyzéseit felhasználva íródott, a másik pedig a Kitömött barbár, amit az év egyik legjobb regényének tartunk, és nem mellesleg Kazinczy Ferenc és Angelo Soliman egészen elképesztő barátságáról szól. Szó van benne szabadkőművességről, egy fekete férfi életéről és kitöméséről, Török Sophie-ról, és A Férfiről, Aki Megújította A Magyar Nyelvet.

péterfy-3255_1.jpg

Fotók: Valuska Gábor

A beszélgetés egy pontján Péterfy kikereste szerkesztője, Mészáros Sándor smseit, akivel egy hosszú éjszakán át írogattak egymásnak címjavaslatokat - a Kitömött barbár mellett felmerült például a Fehér néger is.

(A korábbi részeket itt lehet meghallgatni a mixcloudon, a podcastra itt tudtok feliratkozni az iTunesban.)

Korábban interjúztunk Péterfy-Novák Évával és Péterfy Gergellyel is.

Könyvesblog podcast #3: Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva by Konyvesblog on Mixcloud

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.