Kiderült, mi van Murakami táskájában

Kiderült, mi van Murakami táskájában

.konyvesblog. | 2015. február 04. |

clipboard01.jpg

Több mint harmincezer kérdés érkezett arra az ideiglenes weboldalra, ahová a Murakaminak szánt kérdéseiket írhatták meg a rajongók. Ez sokkal több, mint amire számítottunk, csodálkozott rá az őt övező figyelemre a sosem nyilatkozó író, aki a kérdések első körét már meg is válaszolta. Beszélt többek közt a macskákról, és arról, mennyire bosszantja, hogy örök Nobel-esélyesként emlegetik.

Csak három út van, hogy elérd a célod, válaszolta egy tizenhét éves rajongó kérdésére, aki arra volt kíváncsi, hogyan ad le a súlyából.  Murakami szerint semmi szükség arra, hogy diétáról szóló kézikönyveket olvasgassunk. Vagy kevesebbet kell enni, vagy gyakrabban kell edzeni, vagy pedig szerelembe kell esni, hogy a kívánt fogyást elérjük. „A harmadik opció rendkívül hatékony.”

Egy másik diák arra volt kíváncsi, hogyan esik szerelembe. Murakami szerint a szerelem egy véletlen ütközés, kiszámíthatatlan és elkerülhetetlen, úgyhogy mindenkinek azt tanácsolja, hogy kösse be a biztonsági övét.

Egy huszonhat éves rajongó azt szerette volna tudni, hogyan érheti el, hogy kevesebb dolgot cipeljen magával a táskájában, Murakami pedig úgy válaszolt a kérdésére, mint ha ő is hasonló problémával küzdene. Szeret kevés csomaggal utazni, ezért táskájában mindössze néhány könyv, egy iPod, egy Kindle, egy Red Sox baseballsapka, szemüveg, fogkefe, határidőnapló és úszócucc van, arra az esetre, ha sürgős úsznivalója támadna.

Kérdezni már nem lehet, Murakami március végéig válaszol a kérdésekre.  

Forrás: TheWSJournal

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.