Két legendás Batman-szám kalapács alatt

.konyvesblog. | 2013. július 13. |

o-BATMAN-COMIC-570.jpgA Batman-rajongók készíthetik a kalapácsot a malacpersely bezúzásához! Két fontos, és nagyon értékes lapszámot (illetve az egyiknek csak a borítóját) árvereznek el augusztusban.

Az 1940-es Batman #1-re a Heritage aukciósház képregény-aukcióján lehet licitálni. Ez a szám jelenleg minden idők hatodik legértékesebb képregénye, ebben tűnt fel először Joker és a Macskanő. A borítóját két legendás illusztrátor, Bob Kane és Jerry Robinson jegyzi. Egy hasonló lapszámért 2012-ben 850 ezer dollárt fizetett a szerencsés nyertes. Árverésen eddig az Action Comics első számáért fizették a legtöbbet, 2,16 millió dollárt. Ebben a lapszámban jelent meg először Superman figurája.

o-DARK-KNIGHT-570.jpgA Heritage aukcióján a Frank Miller aláírásával díszített, 1986-os The Dark Knight Returns #2 (A Sötét Lovag visszatér, második szám) fekete-fehér borítója is megvásárolható lesz. A radikálisan zord fizimiskával ábrázolt Denevéremberért 500 ezer dollárt várnak a szervezők. Két évvel ezelőtt a sorozat harmadik számának borítórajza 450 ezer dollárért talált gazdára egy árverésen.

Az árverésre augusztus 1-3. között kerül sor Dallasban.

Forrás: HuffPost

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.