Általános cikkek harrypotter

Éjszakai őrület a HP7-ért

.:wendy:. | 2008. február 09. |
Hát ez is megvan! Megkeződött a Berlinale, de nálunk péntek este már más szelek fújtak, s a film helyett a könyvé lett a címszerep... immár bárki kezébe veheti a Harry Potter-sorozat záró, hetedik részének magyar kiadását, melyet az elmúlt évhez hasonlóan éjféli nyitvatartással vártak a könyvesboltok és a lelkes olvasók. Egyikük képeket is küldött az eseményről - köszönjük neki!



Az angolul 2007. júniusa óta olvasható utolsó részről sok hír kapott már szárnyra, a magyarul olvasó rajongótábor pedig alig várta, hogy megismerhesse a varázslótanonc kalandjainak befejező részét: a Harry Potter és a halál ereklyéi címűt, melyről Tóth Tamás Boldizsár fordító korábban elmondta, nehezebben haladt vele, mint a megelőző részekkel.



A magyar kiadás eddigi hat kötete másfél millió példányban kelt el. Tíz évvel ezelőtt az első kötetet ötezer példányban jelentette meg az Animus Kiadó. A hatodik 150 000 példányban látott napvilágot - előzetesen az új, hetedik részt is ennyi példányban kívánták kiadni. A hatodik kötet, a Harry Potter és a Félvér Herceg edig kétszázezer példányban kelt el.

Hasítható tömeg gyűlt össze az úk könyv megjelenésének tiszteletére 2008. február 8-án a könyváruházakban. Olvasónk a Libri Könyvpalotában járt, s onnan küldte képriportját.

>>Rengeteg kép szakadó varászlóruhákról, őrjönő tömegről a literán


TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.