Általános cikkek vers videó scolar karafiáth orsolya

Karafiáth az elejéről kezdi újra a történetet

.konyvesblog. | 2015. április 13. |

A könyvfesztiválra időzítve jelenik meg Karafiáth Orsolya hetedik kötete, mely egyben a negyedik verseskötete, ez az Él. Az író-költő jó szokásához híven ehhez a kötethez is készített egy videót, melyben a címadó verset a Takáts Eszter Beat Band adja elő, a táncos Góbi Rita.

ko.jpg

Szorongásról, a páros magányról, az ösztönök és a vágyak hatalmáról is sokat mesél ez a könyv, és persze magáról a költőről, aki nem kér támaszt, se biztatást, jó szót, nem számít senkire - verseiben módszeresen feltépi magán a sebeket. A kötet a Scolar kiadó gondozásában jelenik meg.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.

...
Zöld

Litkai Gergely: A szemetesünk a legjobb tükör, hogy lássuk, min kell változtatnunk // Dobd ki a szemetest!

A Bookline Zöld új podcastjában Tóth Andi Dobd ki a szemetest! című könyvéről beszélget Litkai Gergely és Szebenyi Péter, a Klímapolitikai Intézet munkatársa, környezetvédelmi influenszer.