SORSOLÁS - Karácsonyi játék - Nyerj sok könyvet az Athenaeumtól!
Általános cikkek játék athenaeum 2010 hellókarácsony

SORSOLÁS - Karácsonyi játék - Nyerj sok könyvet az Athenaeumtól!

.:wendy:. | 2010. december 29. |

Itt is vagyunk a második sorsolásnál, amelyben Athenaeum-könyvek találnak gazdára.

Az első könycsomag, azaz Polina Daskova, Cecelia Ahern, és Theresa Révay könyveinek boldog tulajdonosa: Abonyi Mátyás. A második könyvcsomag, azaz Robert Goolrick, David Lynch, David Kamp és Sarita Mandanna könyveinek nyertese pedig Ádádm Isván. Mindkettőjüket emailben is értesítettük.

A helyes megfejtések pedig: 

Az első könyvcsomaghoz tartozó kérdések helyes válaszai:
1. Bárcsak láthatnál, Ahol a szivárvány véget ér, Bennem élsz, Talált tárgyak országa
2. Oroszország és Amerika
3. Xénia Osszolina

A második könyvcsomaghoz tartozó kérdések helyes válaszai:
1. házasítás
2. Egyesült Államok, Wisconsin
3. első
 

Folytatódnak karácsonyi könyves játékaink, most egy-egy csodálatos könycsomag lelhet gazdára az Athenaeum Kiadó jóvoltából. A válaszokat továbbra is a konyvesblog(KUKAC)gmail.com címre várjuk, december 27-ig. Válaszolhattok mindkét kérdéscsoportra, vagy csak egyre, a levél tárgyához írjátok oda, hogy mely könyvekért versenyeztek.

Az első könyvcsomag Polina Daskova Magzatvér, Cecelia Ahern Ajándék és Theresa Révay Párizs fehér fényei című köteit tartalmazza. A hozzá kapcsolódó kérdések pedig:

1. Sorold fel Cecila Ahern korábbi, az Athenaeumnál megjelent köteteit.

2. Hol játszódik a Magzatvér című könyv?

3. Hogy hívják a Párizs fehér fényei című könyv főhősnőjét?

A második könyvcsomag pedig Robert Goolrick Házasság céljából, David Kamp Borsznobok szótára és Sarita Mandanna Tigrisdomb című köteteit tartalmazza. A szerencsés nyertesnek pedig ezekre a kérdésekre kell válaszolnia:

1. Mit jelent a cuvée kifejezés ? 

2. Melyik országban játszódik a Házasság céljából című könyv?

3. Hányadik könyve a Tigrisdomb Sarita Mandannának?

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.