K:önyvhét a Katonában

K:önyvhét a Katonában

.konyvesblog. | 2013. május 27. |

katona.jpg

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából különleges rendezvénnyel várja olvasóit a Libri és a Helikon. A „szépirodalomra szomjazók” június 2-án, 19 órától találkozhatnak a kiadók Könyvhétre megjelenő könyveivel, és azok szerzőivel a Katona József Színházban.

Szentéletű apácák, sorozatgyilkos filozófusok, operarajongó vándorfák, és politikus nonstop boltosok lepik el a színpadot, és a dimenziótorna, a villanóköltészet, vagy a bombatölcsérszív jelentése sem marad titok többé. Sőt, az is kiderül, milyen egy igazi, hősi, sötét beethoveni c-moll. A részleteket a Katona színészei adják elő, kortárs irodalmat szaval Fullajtár Andrea,Tasnádi Bence és Vajdai Vilmos.

A köteteket Sárközy Bence, Dunajcsik Mátyás és a szerzők mutatják be. Ott lesz Barta András és a (Magyarország = anyád), Bartók Imre és A patkány éve, Csányi Vilmos elárulja, milyen A tökéletesség illata, Finy Petra Folyékony tekintettel érkezik, Térey Mollban mesél új könyvéről, Pion István bebizonyítja, hogy Atlasz bírja, Simon Mátyás megmutatja a Polaroidokat, Sirokai Mátyás pedig kinyitja A beat tanúinak könyvét. A csellómuzsikát és az elektronikát Simkó-Várnagy Mihály szolgáltatja majd.

A könyvek csak a rendezvényt követő napokban kerülnek a boltok polcaira, de bemutatók előtt, 15 órától 20% kedvezménnyel lesznek megvásárolhatók. Belépő 1500 Ft, Facebook-eseménylink itt.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.