Poprock helyett pókrock: Pókember-musicalt írt a U2

-Szűcs Gyula- | 2009. február 26. |

Spider-Man, Turn Off the Dark címmel debütál 2010. február 18-án az a Brodway-musical, amihez a U2 tagjai, Bono és The Edge írták a zenét és a szöveget. A darabot a Brodway-veterán Julie Taymor rendezi, aki korábban az Oroszlánkirályt adaptálta színpadra.

A sztori a szokásos (minek változtatni egy 1962 óta jól működő recepten?). Peter Parker, a külvárosi eminens srác egy radioaktív pók csípése után piros-kék maskarát varr magának, és házibarkács pókhálókon kezd lengedezni New York felhőkarcolói között, bűnözőkre vadászva.

A musical szereposztásáról még semmit sem tudni, bár a nymag.comon azt olvastuk, hogy Evan Rachel Wood játszhatja Pókember szerelmét, Mary Jane Watsont (a 21 éves színésznő volt a Kalifornia királyaiban Michael Douglas lánya, a Pankrátorban pedig Mickey Rourke lányát alakítja).

A Spider-Man, Turn Off the Dark stáblistája azért a főszereplők nélkül is impozáns. A ruhákat Eiko Ishioka készíti, aki 93-ban Oscart kapott a Coppola-féle Drakula jelmezeiért, a koreográfiát  Daniel Ezralow tanítja be a színészeknek (ő találta ki Jim Carrey hülye táncait a Grincsben), a fényekért pedig a Tony-díjas világosító, Donald Holder felel. Jelenleg csak csoportok tudnak elővételben jegyeket venni a Brodway honlapján, 50 és 150 dollár (11 700 és 35 000 forint) közötti áron.

Bónusznak pedig itt egy videó a The Late Late Showból, amiben a CBS sztárkomikusa, Craig Ferguson előadja, hogyan találta ki Bono és The Edge a Pókember-musicalt!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.