Általános cikkek krimi skandináv animus jo_nesbo

Jövőre jelenik meg az új Harry Hole-krimi!

.konyvesblog. | 2016. szeptember 20. |

Most már hivatalos: a kortárs krimiirodalom leghíresebb nyomozója, Harry Hole jövőre immáron a tizenegyedik kötetben fogja üldözni a bűnt. Mindezt Jo Nesbo jelentette be a Facebook-oldalán. Az angolul a The Thirst címet viselő kötet jövő májusban jelenik meg, és a történet szerint a nyomozó egy olyan sorozatgyilkos nyomába ered majd, aki az interneten ismerkedőket veszi célba. Az író honlapján az alábbiakat írják a kötet tartalmáról:

"Egy új gyilkos garázdálkodik az utcákon, és vérre szomjazik. Egy nőt az internetes randija után holtan találnak. A testén található nyomok arra utalnak, hogy a rendőrségnek egy különösen aljas esetet kell felderítenie."

Jo Nesbovel tavaly májusban interjúztunk Budapesten. Akkor jelent meg magyarul a Vér a havon című kötete, de persze nem tudtuk megállni, hogy ne faggassuk ki Harry Holéről. Amikor azt kérdeztük tőle, mit lehet tudni a nyomozó további sorsáról, nevetve azt válaszolta:

"Semmit. Vagy legalábbis nem sokat. Mindig megkérdezik, hogy a Police volt-e az utolsó Harry Hole-regényem, és mindig elmondom, hogy nem. Amikor a Vörösbegyet írtam, akkor kidolgoztam egy teljes történetszálat Harrynek. Még nem értünk ennek a végére, még van benne pár regény, de nem árulom el, hogy mennyi. Azt mindenesetre kijelenthetem, hogy egyszer be fogom fejezni, és ha vége, akkor teljesen vége lesz. Egészen biztosan nem fog úgy visszatérni, mint néhány más regénykarakter."

A kötetet itthon az Animus adja ki, és a könyv a tervek szerint legkésőbb a júniusi könyvhétig megjelenik.